Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már a Stoke Citynek sem kell a Barca korábbi játékosa

Az angol másodosztályban szereplő Stoke City csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy közös megegyezés alapján szerződést bontottak Ibrahim Affelay-jal. 

Forrás: stokecityfc.com

A Stoke City hivatalosan is bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontották a korábbi holland válogatott labdarúgó, Ibrahim Afellay szerződést, így szabadon igazolhatóvá válik. A játékos kontraktusa már csak 6 hónapig lett volna érvényes.

Affelay 3,5 évig volt a Stoke játékosa, és összesen 55 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, és mindössze 3 gólt szerzett, igaz, sokszor küszködött sérülésekkel ezen időszak alatt.

Sokkal szebb karrier állt Affelay előtt, mint ahogy jelenleg áll a pályafutása. 2004-től játszott a PSV felnőtt csapatában, Dzsudzsák Balázs csapattársaként is, ahol az egyik legjobbá nőtte ki magát. 2011 januárjában le is igazolta a Barcelona, de alig kapott lehetőséget, így másfél év múlva először a Schalkénak adták kölcsön, majd a Olympiacosnak egy-egy évre. Végül 2015-ben igazolt a Stoke Cityhez.