Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero triplájával nyert rangadót a Man.City! – videóval

A Premier League 25.fordulójában vasárnapra maradt a hétvége egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rangadója a címvédő Manchester City és Arsenal összecsapása. Pep Guardiola együttesének mindenképpen győznie kellett hiszen hétközben is vereséget szenvedtek.

A manchesteriek óriási lendülettel kezdtek, mint azt ahogy hétközben is a Newcastle United ellen. A manchesteriek ezúttal is egy gyors góllal nyitottak szintén Agüero által, aki már az első percben mattolta Lenót. A gyors gól megfogta az Arsenal-t ami után újabb gólokat is szerezhetett volna a címvédő, de a 8.percben Laporte lesről bólintott a londoni hálóba. A 10.percben az első komolyabb hibát majdnem góllal büntetett az Arsenal, ezt azonban még kivédekezték Guardiola fiai. Egy perccel később egy pontrúgást követően a vendégek Koscielny fejesével kiegyenlítettek. A 18.percben ismét vezetéshez juthatott volna a címvédő City, de Otamendi lövésésénél Leno hárított bravúrral. Az első játékrész közepére a játék teljesen kiegyenlítődött és az Arsenal akár a vezetést is megszerezhette volna a 36.percben, azonban Ederson jól mozdult ki kapujából. Öt perccel a vége előtt az Arsenal kisebb tűzijátékot rendezett Éderson kapuja előtt, előbb Kolasinač lövését nem tudta fogni a brazil hálóőr, majd Torreira bombaerős löketét blokkoltáka manchesteri védők. Egy perccel az első játékrész vége előtt ismét előnybe került a Manchester City, miután Sterling centerezését Agüero gurította a kapuba.

Szünetről visszatérve a manchesteriek ott folytatták ahol abbahagyták és nekiugrottak az ágyúsoknak. Az 52.percben Kevin De Bruyne lövése után Leno védett bravúrral. A 61.percben Agüero megszerezte harmadik gólját is a találkozón, a vendégek hiába reklamáltak szabálytalanságot Atkinson megadta a manchesteriek gólját. A 68.percben Bernardo Silva kínálta meg egy erős kis lövéssel a vendégek hálóőrét, Leno azonban könnyedén hárított. Negyedórával a vége előtt egy pontrúgás után Agüero megszerezhette volna negyedik gólját is a mérkőzésen, Leno azonban már sokadik bravúros védését mutatta be ezen az estén. Kilenc perccel a vége előtt David Silva löketét hatástalanította Leno. Győzelmével a címvédő tovább üldözi a listavezető Liverpool együttesét.

Manchesterster City – Arsenal 3-1 (2-1)
Etihad Stadium, Manchester, v.: Atkinson
Gólszerzők: Agüero (1.,44., 61.) ill. Koscielny (11.)
Sárga lapok: Gündogan (65.) ill.Torreira (40.)
Kiállítás: 

Man.City: Éderson – Laporte, Otamendi, Walker – Gündogan, De Bruyne (Mahrez 88.), D.Silva, Fernandinho – Sterling, Agüero (Gabriel Jesus 81.), B.Silva. Vezetőedző: P.Guardiola

Arsenal: Leno – Koscielny, Monreal, Mustafi (Mavropanos 80.) – Torreira, Lichsteiner, Guendouzi, Kolasinač (Suárez 67.) – Lacazette, Aubameyang, Iwobi (Ramsey 67.). Vezetőedző: U.Emery

Képek: premierleague.com