Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: három gólos előnyről botlott a Dortmund!

A 21. fordulóval folytatódott a bajnoki program Németországban, ahol a listavezető hazai pályán fogadta Julian Nagelsmann Hoffenheimjét. 

Úgy nézett ki, hogy a forduló egyik legjobb meccse lehet a Dortmund-Hoffenheim, ám sokáig úgy tűnt, nem így lesz. A listavezető sárga-fekete együttes ugyanis már az első félidőben felülmúlta ellenfelét – ez pedig a gólok terén is megmutatkozott. Már az első 10 percben is erősen érződött a fölényük, kis híján a vezetést is megszerezték, ám kisebb videózgatás után végül a játékvezető érvénytelenítette a góljukat (mondván hogy a lesről visszalépő Götze zavarta a játékot, holott nem ért labdába). A korai vezetésről tehát lecsúsztak, de aggódniuk nem kellett. A 32. percben ugyanis meglett a találat: a védők nem tudták tartani Sanchót, akinek a lövése végül besurrant Baumann kapujába. Az angol játékos egyébként szenzációsan játszott, lehetetlen volt tartani – valószínűleg ő volt a mezőny legjobbja ezen a találkozón.

A nyomatékot a 43. percben tette rá a Borussia, amely Götze találatával már két gólosra növelte az előnyét – ez a játék képével együtt azt sejttette, hogy gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. És mivel a Dortmund a hét közben BL-nyolcaddöntőt játszik majd a Tottenhammel, nem szaporázták túl a dolgot a második játékrészben. Nagelsmann kettőt is cserélt, a Hoffenheim pedig alaposan magára talált – még veszélyes lehetőségeik is voltak. Igazán komoly veszélyben viszont nem forgott a hazai győzelem, nagyon taktikusan, minimális erőfeszítések árán is szállított Favre csapata. Egy káprázatos akció végén a 67. percben sikerült megszerezniük a harmadik góljukat, ami végképp eldöntött mindent – legalábbis akkor nagyon úgy tűnt. Még akkor is, amikor Belfodil a 75. percben – a számtalan kihagyott ziccer után – szerzett egy gólt a Hoffenheim számára. Hiába támadott és játszott veszélyesen a vendég csapat, egyszerűen elképzelhetetlen volt, hogy ne a Dortmund nyerjen. Erre érkezett a 83. percben Kaderabek, majd 3 perccel később ismét Belfodil egy-egy fejessel. Az eredmény így egy 3-3-as döntetlen, ami csodával és fel hoffenheimi szempontból. A Dortmundnak a három gólos előny sem volt elég a sikerhez – nagyon könnyelmű pontvesztés.

Az viszont mindenképpen pozitív hír a számukra, hogy az üldözőik közül a Mönchengladbach és a Leipzig is botlott – a Bayern pedig a Schalkéval játszik. Így átmenetileg 8 pontos előnnyel vezetik a Bundesligát.

Borussia Dortmund – Hoffenheim 3-3 (2-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Fritz
Gólszerzők: Sancho (32.), Götze (43.), Guereiro (67.), Belfodil (75., 87.), Kaderabek (83.)
Sárga lap: -, ill. Grillitsch, Demirbay
Kiállítás: –

Borussia Dortmund: Bürki – Achraf Hakimi, Diallo, Weigl, Piszczek – Dahoud, Witsel – Guerreiro (Wolff), Philipp (Alcacer), Sancho – Götze (Toprak). Vezetőedző: Favre.

Hoffenheim: Baumann – Hubner, Posch, Bicakcic – Schulz, Grillitsch, Kaderabek – Bittencourt (Nelson), Demirbay (Geiger) – Kramaric (Belfodil), Joelinton. Vezetőedző: Nagelsmann.

További meccsek:

Freiburg – Wolfsburg 3-3
Hannover – Nürnberg 2-0
Mönchengladbach – Hertha 0-3
RB Leipzig – Frankfurt 0-0