Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán gálázott a Liverpool! – videóval

A Premier League-ben a bajnoki címért hajtó Liverpool hazai pályán próbált ismét a győzelem útjára lépni miután a West Ham és a Leicester utáni pontvesztések után a Bournemouth együttesét fogadták az Anfielden.

A találkozó elképesztő hangulatban vette kezdetét az Anfielden, az első nagy lehetőségre még egy percet sem kellett várni, a vendégek játékosa Fraser került ziccerbe, Alisson azonban már az első percben nagy védést mutatott be. A vörösök ezt követően megrázták magukat és folyamatosan nyomás alá helyezték a vendégek kapuját. Az első tíz perc végén a PL-góllövőlistájának éllovasa Szalah pörkölt a kapu fölé majd Firmino sem tudta a hálóba lőni. A folytatásban is a vörösök domináltak a 24.percben James Milner kiváló centerét követően Sadio Mané bólintott a vendégek hálójába, ehhez zsinórban negyedik mérkőzésén is gólt szerezve. A gólt követően egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Bournemouth kapuját a bajnoki címre hajtó Liverpool, de Szalah és Firmino sem tudott túljárni Boruc eszén. Tíz perccel az első félidő vége előtt Wijnaldum parádés gólt szerzett, miután átemelte Boruc felett a játékszert, aki láthatóan váratlanul ért.

Szünetről visszatérve a Liverpool szinte azonnal növelte előnyét egy remek támadás után Keita indította Firminót aki egy laza mozdulattal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a liga legjobb góllövőjét Mohamed Szalahot. A hazaiak sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, az 56.percben Mané fejese éppenhogy elkerülte a kaput. A mérkőzés hajrájában a vörösök újabb gólokat szerezhettek volna azonban Szalah a felső lécet találta telibe, míg Firmino ziccert rontott pár perccel a vége előtt. Győzelmével a Liverpool ismét három pontra meglépett a címvédő elől a tabellán.

Liverpool – Bournemouth 3-0 (2-0)
Anfiel Road, Liverpool  Vezette: A.Taylor
Gólszerzők: Mané (24.), Wijnaldum (35.), Szalah (48.)
Sárga lapok: Matip (61.), Firmino (87.) ill.Rico (26.), Smith (39.)
Kiállítás: 

Watford – Everton
G.: Gray (65.)

Képek: premierleague.com