Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: három jelölt a védelem baloldalára

A Mundo Deportivo szellőztette meg a hírt ma, hogy az FC Barcelona a nyáron mindenképp szeretné megerősíteni a védelem bal oldalát. A lap szerint három komoly jelöltje van a vezetőségnek a keret felfrissítésére.

A Barca három balhátvéd jelöltjéből mindegyik játékos mellett elég komoly érvek szólnak. Vegyük gyorsan górcső alá is őket. A legnevesebb célszemély egyben a legkevésbé vehető hihető megoldásnak: Filipe Luís idén nyáron már 34 esztendős lesz, így aligha lehetne őt nevezni a jövő emberének, lévén már erősen közeleg pályafutása alkonyához. Igaz, a szerződése az Atlético Madriddal az idény végén lejár, így akár ingyen megszerezhető játékjoga csábító is lehet a katalánoknak.

A második célpont már egy fiatal erő lenne, a dominikai származású, de spanyol utánpótlás válogatott Júnior Firpo személyében. A Real Betis 22 éves balbekkje a Transfermarkt.de szerint minimum 25 millió eurót ér, és a sevillaiak biztos meg is kérik majd az árát akár a Barcától, akár más kérőktől, lévén a tehetséges védőt még egészen 2023-ig köti szerződés hozzájuk.

A Lyonnal remek kapcsolatot ápol a transzferpiacon a Barcelona. A következő OL-játékos, aki a legendás gránátvörös-kék mezbe öltözhet nem más, mint a már a francia nagyválogatottban is bemutatkozott Ferland Mendy. A szenegáli származású védő 23 esztendős, és aligha vált klubot 20-30 millió euró alatt, hiszen őt is még több mint négy évig köti kontraktus a klubjához. Ugyan elképzelhető, hogy végül Mendy lesz az új balhátvéd a Barcában, ám nem számít sem rutinosnak, sem pedig a LaLiga nagy ismerőjének, ami vélt riválisai számára előnyt jelenthet.

Vajon kire esik majd az illetékesek választása nyáron? És mit szól a pletykákhoz a Barca egyetlen igazi bal oldalon bevethető védője, Jordi Alba?