Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Egy hónap, vagy Sarri repül?

A Manchester City elleni óriási blamát követően elsősorban nem is az állása miatt aggódó Maurizio Sarrinak az angol sajtó szerint azért igen komoly félnivalója lehet a jövőjét illetően.

(Kép: goal.com)

Az angol lapok szerint az olasz szakember ‘bizonytalan helyzetben van’, és hiába az imponáló szezonkezdés, az elmúlt hetek sikertelensége, és különösen a Chelsea mutatott formája alaposan megingatta Sarri pozícióját.

Ahogyan a The Guardian is fogalmaz, az elkövetkezendő egy hónap kulcsfontosságú lesz a Napoli korábbi trénerének megítélése szempontjából. Sarrinak az eredmények mellett elsősorban azt kell bebizonyítania, hogy képes fordítani csapata szerencséjén.

Egyébként a “londoni kékek” klublegendája, Ron Harris szerint is igen ingatag Sarri menedzseri állása. A Chelsea színeiben a legtöbbször (795) alkalommal pályára lépő veterán kiválóság a Love Sport Radio adásában mondta el véleményét a kialakult helyzetről.

“Ha beszélgetnénk, valószínűleg azt mondanám neki, hogy bizonytalan helyzetben van, és a hónap végéig változást kell kieszközölnie. Az a bizony kés egyre közelebb a torkához, de nincs idő keseregnie. El kell érnie, hogy a játékosok fordítsanak a helyzeten. Játszanak a Manchester Untieddel, jön a Ligakupa döntője is… A következő 5-6 meccsen véleményem szerint sok mindenre választ kapunk. Ha nem sikerül változtatni, készülhet arra is, hogy szép csendben távozik majd a klubtól.” – Fogalmazott Ron Harris, rámutatva még a Chelsea nagy problémájára is.

“Ha megnézzük a legutóbbi két idegenbeli meccset, 10 gólt kapott a csapat. Ez elfogadhatatlan. A futball örök törvénye: ha nem lősz gólt, nem nyerhetsz meccset. A Chelsea ugyan előtte sem feltétlenül szórta a gólokat, de akkor még védekezésben rendben volt a csapat, most nincs. Hiányzik egy igazi vezér, egy John Terry, akinek a távozása megítélésem szerint a lehető legrosszabb volt, ami történhetett a klubbal. De nézzük meg N’Golo Kante játékát is. Tőle abszolút szokatlanul, idegenül mozog a pályán. Talán a menedzser ezt másképp látja, de feltűnő, hogy Kante meg sem közelíti korábbi önmagát.” – Tette még hozzá Harris, aki úgy vélekedett, hogy szeretett klubja a szezon hátralévő részében azért fog küzdeni, hogy bekerülhessen a Top4-be.