Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Lopetegui először beszélt a blancókról!

A Real Madridtól nyári kinevezését követően rövid idő múltán távozó 52 esztendős szakember a spanyol futballban jártas Guillem Balague újságíró rádióműsorában tartott múltidézést.

(Kép: as.com)

“Jól kezdtük a szezont, aztán három nagyon rossz hetünk jött.” – Kezdte Loeptegui a BBC Football Daily podcastjében.

“Az ilyen helyzetekben reménykedhetsz abban, hogy sikerül megoldást találni a problémákra, hiszen ilyenkor nagyon hamar felborulhat az egyensúly a csapaton belül. Biztosak voltunk abban, hogy túl tudjuk magunkat tenni a nehézségeinken. Ezek után talán úgy tudnám leginkább leírni az érzéseimet, hogy azt mondom, nem volt elég időm a feladatra.” – Folytatta Lopetegui, aki az interjú során a Real Madridtól való távozását nevezte meg karrierje két legbonyolultabb időszaka közül az egyiknek.

Talán nem nehéz kitalálni, hogy melyik a másik

“Az egyik pillanatban még a világbajnokságra készültem, a következőben pedig már Madridban voltam. Én magam sem tudtam, hogy pontosan mi is történik körülöttem. Nem volt könnyű kimondani, hogy a világbajnokság rajtja előtt elhagyom a válogatottat. Ugyanakkor egy olyan álmom vált valóra, amiért nagyon keményen dolgoztam. Tele voltam érzelmekkel, és bizony nem egyszer esett meg, hogy elvesztettem a kontrollt.” – Így Lopetegui a 2018-as világbajnokság egyik nagy port kavart jelenetéről.

Az FC Porto korábbi trénere hangsúlyozta, nem bánta meg a döntését, és bár sajnálja hogy így alakult az ő ideje a Real Madridnál, sportemberhez abszolút méltóan nyilatkozott a blancókról.

“Minden tiszteletem Solarié, az új stábé, és természetesen a játékosoké, akiket mindvégig nagyszerűen álltak hozzám. Soha nem tudnék egyetlen rossz szót sem mondani a Real Madridra. Azt gondolom, ezt a csapatot irányítani, minden edzőnek fantasztikus lehetőség, ahol újabb és újabb tapasztalatok szerezhetőek. Ma is eszembe jut, hogy bárcsak több időm lett volna, de ettől még a jövőbe szeretnék már csak tekinteni!”