Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC-Slovan: az év meccsére készülnek Vida Kristopherék

Vérbeli rangadóval folytatódik a téli szünet után ma délután a szlovák bajnokság (Fortuna Liga), hiszen a felvidéki FC DAC 1904 együttese legnagyobb riválisát, az őket nyolc ponttal megelőző éllovas Slovan Bratislava csapatát látja vendégül. A mérkőzés kapcsán a dunaszerdahelyiek egyik legjobbja, az ősszel nyolc gólt szerző Vida Kristopher az NSO Tv-nek adott hosszabb interjújából szemezgettünk…

Az FC DAC 1904 megújult stadionja, a MOL Aréna felújításának utolsó stádiuma a téli szünet alatt ért véget, így már a pálya mind a négy oldalán állnak a lelátók, és a stadionavató keretein belül tényleg garantált lehet a telt ház. Ez csak egy indok a sok közül, hogy miért is olyan fontos a DAC-Slovan rangadó.

“Csak erre a mérkőzésre készülünk. Próbáljuk meglepni őket, mert nagyon fontos lesz ez a stadionavató, mert tényleg kell ez a győzelem ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni a bajnoki címért. Nagyon szeretnénk megnyerni a bajnokságot, igyekszünk megtenni mindent. Lehetséges, hogy az összes meccsünket meg kell ahhoz nyernünk, hogy bajnokok legyünk. Kicsi rá az esély, hogy sikerüljön, de szerintem nagyon jó úton haladunk, a felkészülés nagyon jól sikerült Törökországban, úgyhogy ki lehet mondani: célunk megnyerni a bajnoki címet!”

Az őszi egymás elleni mérkőzésen Pozsonyban a Slovan 3-2-re diadalmaskodott a szerdahelyiek ellen egy emlékezetes mérkőzésen, és a rivális azóta is veretlen a bajnokságban.

“Ilyenkor pezseg az egész város, mindenki próbál jegyet szerezni, mert nagyon hamar elfogynak. Most azért több lehetőség van, mert, ugye, átadják az egész stadiont és lesz legalább tizenkétezer ember. Úgyhogy nagyon szeretnék, hogyha megnyernénk ezt a meccset, talán fontosabb nekik, hogy a Slovant megverjük, mint az egész bajnokság. Folyamatosan kapjuk az üzeneteket, szeretnének velünk kommunikálni és folyamatosan biztatni minket, hogy ott lesznek, szurkolni fognak és nyerjük meg ezt a meccset.”

– folytatta mondandóját a 23 esztendős magyar támadó.

A Vida Kristopher, Vida Máté és Kalmár Zsolt után immár Csóka Dánielt is soraiban tudó DAC csapata 8 pont hátrányból fordul a bajnokság tavaszi felvonására, ennyivel előzi meg őket a mostani ellenfél. Az éllovas Slovan Bratislava soraiban Holman Dávid mellé a téli szünetben Guzmics Richárd személyében ugyancsak újabb honfitársunk csatlakozott.

A DAC-Slovan rangadó szombat délután 16 órától veszi kezdetét, és az M4 Sport csatorna jóvoltából Magyarországon is élőben lesz nézhető, az új stadion ünnepélyes kezdőrúgását pedig világhírű úszónk, Hosszú Katinka végezheti majd el.

Kövesd a FociClub.hu oldalon a szlovák bajnoki címért hajtó FC DAC 1904 menetelését 2019 tavaszán is!