Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: meglepte az Atletico a Juventust, hátrányban várják a visszavágót – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Juventus az Atletico Madrid otthonába látogatott. Sokáig egyáltalán nem volt látványos a játék, helyzetek sem nagyon voltak, aztán a második félidőre a hazaiak elkezdtek igen veszélyesen játszani, és végül a gólok is összejöttek nekik. A Juventus nagyon nehéz helyzetben várhatja a torinói visszavágót. 

Forrás: uefa.com

A meccs első nagy helyzete a 8.  percben érkezett, amikor Cristiano Ronaldo lőtt el körülbelül 30 méterről egy szabadrúgást, amit Oblak védett hatalmas bravúrral. Még a lövés előtt Diego Costa kapott egy sárgát, ami miatt ki kell majd hagynia a visszavágót. A másik oldalon a 15. percben jött az első helyzet, amikor Thomas lőtt el egy távoli kipattanót, de ezt pedig Szczeny fogta. A 28. percben majdnem tizenegyeshez jutott az Atletico, amikor De Sciglio buktatta Diego Costát, de a videóbíró segítsége után kiderült, hogy még a tizenhatoson kívül történt az eset, így csak szabadrúgást ítélt. A pontrúgást Griezmann végezhette el, amit a kapusnak kellett vetődve védenie. A Juventus egyetlen igazán nagy helyzetet sem tudott kidolgozni, és valamennyivel jobbak voltak a hazaiak az első játékrészben, de gól egyik oldalon sem született. Thomas még kapott a végén egy sárgát, ami miatt ő sem lesz ott a következő mérkőzésen.

A második félidő elején a Juventus volt kisebb fölényben, de egy hatalmas védekezési hiba után az 50. percben Diego Costa futhatott teljesen egyedül a kapu felé, majd lőtt, de nem találta el a kaput, és kihagyta a meccs helyzetét. Az Atletico Madrid nagyon belejött ezután, és az 53. percben Griezmann lövésébe ért bele bravúrral lengyel kapus, ami így a kapufára pattant, a kipattanót pedig Bonucci vágta ki az utolsó pillanatban. Az 55. percben Alex Sandro kapott sárga lapot, így már ő a harmadik ember a meccsen, aki nem lesz ott a következő fordulóban. A 70. percben a csereként beszálló Alvaro Morata Filipe Luis beadásából fejelt egy gólt, ám hiába ünnepelt, a játékvezető visszanézve a videóbírón úgy ítélte meg, hogy a spanyol csatár két kézzel lökte Chiellinit. Aztán a 78. percben egy szöglet után az Atletico Madrid megszerezte a vezetést, és ezt már a bíró sem fújta vissza. Griezmann beívelése után Mandzukic lábáról pattant a labda Gimenez elé, aki laposan lőtt a hálóba. Nem kellett sokat várni a másodikra sem, hiszen a 83. percben Godin gyönyörű góljával növelték az előnyüket a spanyolok. A Juvénak nagyon kellett legalább egy gól, és bele is húztak az utolsó percekre. Ronaldo szabadrúgásából Bernardeschi lőhetett kapura a 90. percben, amit Oblaknak kellett védenie. Az szépítés végül nem jött össze az olaszoknak, így kétgólos hátrányban várhatják a visszavágót.

Atletico Madrid – Juventus: 2-0 (1-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano stadion (Madrid) Vezette:
Gólszerzők: Gimenez (78.), Godin (83.) ill. –
Sárga lap: Diego Costa (8.), Thomas (45+4.), Griezmann (89.) ill. Alex Sandro (55.)
Kiállítás: – ill. –

Atletico Madrid: Oblak, Filipe Luis, Godin, Gimenez, Juanfran, Thomas (Lemar, 61.), Saul, Rodrigo, Koke (Correa, 67.), Griezmann, Costa (Morata, 58.). Vezetőedző: Diego Simeone

Juventus: Szczeny, De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Bantancur, Matuidi (Cancelo, 84.), Pjanic, Dybala (Bernardeschi, 80.), Ronaldo, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

https://www.youtube.com/watch?v=HBVtktStYrY