Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: győzött, és BL-helyen az Arsenal! – videóval

A BATE Boriszov hétközi, fölényes legyűrése után máris újra bizonyítani kényszerült az Arsenal együttese. A londoniak ismét saját közönségük előtt játszhattak az Emirates-ben, ellenfelük pedig a kiesés elől menekülő Southampton volt.

Pár szezonnyi remekelés után immár jó ideje a kiesés kockázatával „szórakozik” a Soton. A vendégek helyzete ugyan nem olyan reménytelen, mint a már nagyon leszakadóban lévő Huddersfield és Fulham párosé, azonban szükségük lenne a nagycsapatok ellen is néha-néha egy-két bravúr pontra.

Nos, a „Szenteknek” ma nem volt szerencséjük, ugyanis az Arsenal már az első félidőben lerendezte a győzelem kérdését. Kisebb fajta meglepetésre olyanok kaptak pihenőt, akik Unai Emery kedvenceinek számítanak: Monreal, vagy éppen a házi gólkirály, Pierre-Emerick Aubameyang. A középpályás védekezés feladatát az állandó tag Granit Xhaka mellett most éppen Lucas Torreira látta el, Guendouzi csak a padon foglalt helyet. A legnagyobb meglepetés az Aaron Ramsey – Alex Lacazette páros támadósorba küldése volt. Előbbi ráadásul csapatkapitányként bizonyított (a második félidőben a helyére állt be a már megint jegelt Mesut Özil), míg a másik szintén hozta a tőle elvárhatót: meglőtte ma is a maga gólját.

A meccs legjobbja egyébként a szintén betaláló, és a Lacazette-nek gólpasszt is adó Henrikh Mhitarjan volt. Az örmény szélső szezonbeli eddigi legjobbját nyújtotta a magabiztos győzelem során.

Összességében az Arsenal megérdemelte a három pontot, ám messze volt a tökéletes produkciótól. A MU – Liverpool meccs végeredményének köszönhetően az „Ágyúsok” felugrottak a negyedik helyre a tabellán.

Arsenal – Southampton 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Lacazette (6. perc), Mhitarjan (17.), ill.

A meccs összefoglalója: