Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: drámai végjáték után védte meg címét a Man.City! – videóval

A címvédő Manchester City ezúttal is bejutott a Ligakupa döntőjébe ahol a tavalyi döntőhöz hasonlóan ezúttal is egy londoni együttes várt Pep Guardiola együttesére a Chelsea személyében.

A Ligakupában címvédő Manchester City együttesére a bajnokságban nehéz helyzetben lévő Chelsea együttese várt. Hétközben mindkét együttes győzelemmel hangolt a fináléra, miután a londoni kékek a Malmö együttesét búcsúztatták az Európa-ligában, míg a manchesteriek idegenben a BL nyolcaddöntőjében fordulatos mérkőzésen egygólos előnyt harcolt ki a Schalke otthonában. A finálé első percei kiegyenlített játékot hozott, majd a manchesteriek folyamatosan átvették a játék irányítását és nyomást helyeztek a Chelsea kapujára, de komoly ziccer egyik kapu előtt sem adódott az első 25 percben. A 28.percben az első kaput eltaláló lövést is feljegyezhettük, miután Agüero lövését Kepa könnyedén hárította. A manchesteriek szinte végignyomták az első játékrészt, de nem találtak rést a londoni védelmen. Az első játékrész ráadásában kis híján vezetést szerzett a Chelsea, miután egy pontrúgás után Otamendi a saját kapujába fejelt, nagy szerencséjére a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.

Szünetről visszatérve sokat nem változott a játék képe, a címvédő tovább ostromolta Kepa kapuját nem sok sikerrel. A második játékrész elején ugyan Agüero a londoni kékek kapujába talált, de ezt lesről tette meg, amit a videobíró is megerősített. A 66.percben a Chelsea Hazard és Kanté összjátékát követően kis híján a kapuba talált a francia  világbajnok, de lövése nem sokkal kerülte el Ederson kapuját. A folytatásban a Chelsea aktívabb lett és több veszélyt is jelentett a manchesteri kapura azonban a rendes játékidő nem hozott döntést így következhetett a kétszeri 15 perces hosszabbítás.

A ráadásban a manchesteriek fölénye elillant és kiegyenlített játék folyt a pályán. Az első komolyabb lehetősége a Chelsea előtt adódott a hosszabbításban, miután Jorginho lökete éppenhogy elkerülte a kapu bal oldalát. A hosszabbítás második részében a City óriási tűzijátékot rendezett Kepa kapuja előtt, de sem Agüero sem Danilo nem tudta megtörni a gólcsendet. A hosszabbítás sem hozott döntést így következhetett az idegek harca a büntetők.

A büntetőket a címvédő Manchester City játékosai bírták jobban, miután csak Sané hibázott a manchesteriek oldaláról, míg a Chelsea-től Jorginho és David Luiz is hibázott ezzel pedig megvédte címét a Manchester City. A manchesteriek a negyedik csapat a Nottingham, Liverpool és Manchester United után amelyik megtudta védeni címét.

 

Carabao Cup (Ligakupa) finálé 

Chelsea – Manchester City 0-0, büntetők után: 3-4
Wembley Stadium, London v.: Moss
Gólszerzők: 
Sárga lapok: David Luiz (30.), Rüdiger (72.), Jorginho (88.) ill. Fernandinho (58.), Otamendi (90+2.)
Kiállítás:

Chelsea: Arrizabalaga – Emerson, Rüdiger, David Luiz, Azpilicueta – Barkley (Loftus-Cheek 89.), Jorginho, Kanté – Pedro (Hudson-Odoi 79.), Hazard, Willian (Higuaín 90+5.). Vezetőedző: Sarri

Man.City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (Kompany 46.), Zinchenko – De Bruyne (Sané 86.), Fernandinho (Danilo 91.), D.Silva (Gündogan 79.) – B.Silva, Agüero, Sterling. Vezetőedző: Guardiola