Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új szövetségi kapitány nyártól a török válogatott élén – hivatalos

A török labdarúgó-válogatott élére új szövetségi kapitányt neveznek ki a nyáron, ezt pedig a Török labdarúgó-szövetség (TFF) jelentette be! Az egykoron már a nemzeti csapat élén bizonyító szakemberrel négyéves szerződést kötöttek!

Senöl Günes a szezon végéig a Besiktas edzője marad, nyártól viszont már a nemzeti csapatot fogja irányítani (forrás: sakinca.com)

A jelenleg az isztambuli Besiktas csapatát irányító Senol Günes lesz nyártól a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya! A hírt a Török labdarúgó-szövetség (TFF) jelentette be ma. Günes már 15 évvel ezelőtt irányította, egyben sikerre is vezette a török válogatottat, mellyel 2002-ben a Dél-Korea és Japán által közösen megrendezett világbajnokságon bronzérmes lett a nemzeti csapattal! A szakember 67. születésnapján, vagyis június 1-jén veszi át a válogatott irányítását a román Mircea Lucescutól, akivel a törökök a Nemzetek Ligája első kiírásában a B-divízióból kiestek a C-be.

Az új szövetségi kapitány, vagyis Günes feladata a törökök 2020-as Európa-bajnokságra, valamint a 2022-es világbajnokságra való kijuttatása lesz. Ezzel együtt az új megbízottal négyéves szerződést kötött a szövetség, aki török médiaértesülések szerint a szezon végéig még marad a Besiktas szakvezetője.

Günes a Besiktas szakvezetőjeként már 2015-ben és 2016-ban bajnoki címet nyert, míg korábban, 2004-től a dél-koreai FC Szöult irányította, míg utána hazájában a Trabzonspor és a Bursarspor edzője is volt.