Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: elképesztő izgalmak a Spurs – Arsenal rangadón! – videóval

Bő hetven percen keresztül – bár alárendeltként -, de abszolút magabiztosan irányította az észak-londoni derbit az Arsenal együttese, a még a magyar sportsajtó által is érhetetlenül felmagasztalt Tottenham ellen. Azonban egy téves játékvezetői döntésnek köszönhetően Aaron Ramsey búcsú-rangadóján csak döntetlen született.

Premier League – 29. forduló
Ugyan majdnem kétszer annyit birtokolta szinte az egész meccsen a Spurs a labdát, mint az Arsenal, ám a vendégek lényegében éppen olyan veszélyesen játszottak, mint a „hazaiak”. Természetesen a mérkőzést a gyönyörűséges Wembley-ben, majd’ 80 ezer néző előtt játszották a csapatok. A hontalan Spurs jó eséllyel ebben a szezonban már nem is játszhat új otthonában.

A vezetést a már fentebb emlegetett alárendeltség ellenére is megérdemelten szerezte meg az Arsenal: a Juventus-hoz aláíró Aaron Ramsey jó eséllyel jó ideig karrierje utolsó derbijét játszotta a „Sarkantyúsok” ellen. A walesi újabban bejátszotta magát Unai Emery kezdőjébe, ellenben Mesut Özillel, illetve a jó eséllyel kisebb sérülésveszély miatt pihentetett Aubameyanggal.

Az Arsenal ékje elől a végül be nem találó Lacazette volt, aki lecserélése miatti dühével jobban ki sem tudta volna fejezni lelkesedését saját klubja, és a rangadó miatt. Ám végül sem helyére beálló barátja (Aubameyang), sem a Ramsey-t váltó Özil nem tudta bevinni a kegyelemdöfést.

Harry Kane azonban egyenlíteni tudott a hajrá felé fordítva. A pályája csúcsán lévő angol csillag büntetőből egalizált. Más kérdés, hogy egy alapvetően érvénytelen tizenegyessel. Lévén a fél Tottenham lesen állt annál a szituációnál, amelynek végén Mustafi földrevitte Kane-t.

A rendes játékidő utolsó percében az Arsenal megkapta a lehető legnagyobb esélyt a győzelemre: Aubameyang azonban gyengén lőtt egy kissé kérdéses büntetőt, pontosabban Hugo Lloris büntetőt védett.

A ráadás pillanataiban egy brutális becsúszást követően Lucas Torreira a kiállítás sorsára jutott.

A reminek köszönhetően a különbség négypontos maradt a két csapat között, a Spurs javára. A bajnokság vége felé közeledve pedig egy valószínűbb, hogy sorozatban harmadszor is az „Ágyúsok” előtt végeznek a bajnokságban Pochettinoék.

Tottenham Hotspur – Arsenal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Kane (73. perc), ill. Ramsey (16.)
Kiállítva: – ill. Torreira (95. perc)

A meccs összefoglalója: