Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: simán győzött a Fradi a fővárosi rangadón!

Az NBI 24. fordulójának ma esti zárómeccsén rangadót rendeztek meg a fővárosban, ahol az MTK vendége a listavezető Ferencvárosi TC volt. A vendégek már az első félidő során eldöntötték a meccset, a Vidi botlásának köszönhetően pedig még inkább megerősítették listavezető pozíciójukat!

A fehérmezes Fradi az MTK elleni fővárosi rangadón diadalmaskodva nagyobb előnyre tett szert éllovasként a Vidivel szemben (forrás: fradi.hu)

A magyar labdarúgó-bajnokság, vagyis az NBI 24. fordulójának zárómeccsén fővárosi rangadót rendeztek meg, ugyanis az MTK Budapest gárdája az éllovas Ferencvárosi TC csapatát látta vendégül. A találkozó igencsak hamar eldőlt, ugyanis a vendég zöld-fehérek már a szünet előtt eldöntötték a derbit!

Az MTK otthonába az NBI 24. fordulójának zárómeccsén a városi rivális, egyben listavezető Ferencvárosi TC csapata látogatott. A rangadó esélyese a vendég zöld-fehér alakulat volt, amely elég korán előnybe is került! A 6. percben Petrjak beadását követően Varga Roland talált a hazaiak kapujába (0-1)! Kicsivel több, mint húsz perc elteltével ráadásul a második gólját is megszerezte a Fradi! A 28. percben Sigér laposan betett labdáját Lanzafame passzolta az MTK kapujába (0-2)! Ezzel azonban még nem volt vége a Fradi gólgyártásának az első félidő során sem, amely tehát még a szünet előtt tovább növelte előnyét! Az első félidő hajrájához közeledve, a 42. percben Petrjak beadása után újból Lanzafame villant, akinek lövése a kapufáról vágódott be, így előbbi gólpasszok, míg utóbbi gólok terén duplázott (0-3)!

A második félidő elejét igyekezett megnyomni az MTK-t, amely nagy mezőnyfölényben, és több helyzetet is kialakítva játszott a fordulás után kevéssel. A 77. percben össze is jött a szépítés az MTK részéről, amikor Gera Dániel talált a Fradi kapujába, a labdába pedig hiába kapott bele Dibusz, hárítani nem tudott (1-3)! A lefújásig már nem született újabb gól, így tehát magabiztosan győzött a fővárosi rangadón a Fradi, amely a Vidi délutáni botlását kihasználva erősítették meg éllovas pozíciójukat a tabellán.

NBI, 24. forduló
MTK Budapest – Ferencvárosi TC • 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Gera Dániel (77.), ill. Varga Roland (6.), Lanzafame (28., 42.)

Az NBI 24. fordulójának további eredményei
Paks – Vidi • 2-2 (2-1)
Szombathelyi Haladás – Újpest • 3-2 (0-2)
Debrecen – Mezőkövesd • 1-0 (1-0)
Kisvárda – Budapest Honvéd • 1-1 (1-1)
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia • 1-0 (0-0)

A bajnokság állása a 24. fordulót követően