Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a veterán kapus nagy sorozata

A Serie A vasárnap délutáni programjában sorozatban a hetedik mérkőzését vívta meg veretlenül a Torino csapata, ám az elmúlt hat találkozóval ellentétben ezúttal már kapott gólt Walter Mazzarri remek formában lévő legénysége, így befejeződött az egykor a PSG kapuját is védő válogatott hálóőr nagy góltalansági sorozata…

Salvatore Sirigu hálója az elmúlt hat fordulóban érintetlen volt a Torino mérkőzésein, a 32 esztendős kapusnak legutóbb az AS Roma elleni, január 19-i összecsapáson kellett maga mögé nyúlnia a labdáért. Az elmúlt hat fordulóban a Torino négy győzelem mellett két 0-0-s döntetlent ért el, melyek alkalmával egyszer sem rezdült meg Sirigu mögött a necc.

A nagy sorozat vasárnap délután megszakadt, amikor az újonc Frosinone elleni mérkőzés 42. percében Luca Paganini túl tudott járni a rutinos portás eszén, ezzel 599 percnél szakadt meg a góltalansági mutatója.

Sirigu teljesítménye ezzel a rendkívül gazdag történelmi múltra visszatekintő Torino fennállása során a második legjobb hasonló sorozat volt, korábban még a szomorú sorsú “Grande Torino” legendás kapusa, Valerio Bacigalupo volt képes nála jobb teljesítményre, aki 690 percen át nem kapott gólt az olasz bajnokságban az 1940-es években sorozatban négy bajnoki címet begyűjtő gárda színeiben.