Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ranieri győzelemmel mutatkozott be az AS Roma kispadján – videóval

Az AS Roma élére a múlt héten kinevezett Claudio Ranieri az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén debütált régi-új klubja kispadján a kiesés elől menekülő Empoli elleni hazai összecsapáson…

A Bajnokok Ligájától a nyolcaddöntőben az FC Porto ellen csak hosszabbításban búcsúzó “Farkasok” több sebből véreztek ezen a mérkőzésen is, eltiltásokból és sérülésekből kifolyólag egy sor meghatározó játékost kellett nélkülözniük, a teljesség igénye nélkül Dzeko, Ünder, Pastore, Manolas, Kolarov, Fazio és De Rossi sem állhatott Claudio Ranieri rendelkezésére.

Gyors gólváltással indult a találkozó, és egy rövid felszabadítás után Stephan El Shaarawy egy nagyszerű átlövéssel tudott eredményes lenni, azonban alig három perccel később egy némileg ártalmatlan szituációban két védő egymást zavarta, Juan Jesus pedig a saját hálójába bólintotta a játékszert. Az első félóra végeztevel ismét visszavette a vezetést a római gárda, Florenzi szöglettel felérő szabadrúgását Patrik Schick az ötösön belülről fejelte a kapuba. A második félidő elején Zaniolo sérülésével újabb csapás érte a Romát, a fiatal játékost le kellett cserélni, a “Farkasok” pedig egyre jobban átengedték a területet és az Empoli próbálkozhatott az egyenlítésért. Egyre több lehetőséget puskáztak el a kék-fehérek, majd a hajrában Florenzi második sárga lapjával tíz emberre fogyatkozott a házigazda, az emberelőnyben játszó Empoli addig nyomott, míg majdnem kiegyenlített, ám Krunic egyenlítő gólját végül a videóbíró érvénytelenítette kezezés miatt. Hatalmas küzdelemben a Roma otthon tartotta a három pontot és Ranieri bemutatkozása is sikerrel ért véget.

AS Roma – Empoli 2-1 (2-1)
Gólszerzők: El Shaarawy (9.), Shick (33.) ill. Juan Jesus (12.)
Kiállítva: Florenzi (80.) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye