Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Juventus után a Bilbao is megverte az Atleticót

A spanyol bajnokság 28. fordulójában esélyhez juttatta ősi riválisát az Atletico Madrid, miután elbotlott Baszkföldön.

Kép: AS.com

Miután a Real Madrid nyerni tudott, az Atleticón volt a sor, hogy egy győzelemmel tartsa a különbéget városi riválisával szemben. Ez azonban nem volt egyszerű feladat. Simeone együttese súlyos vereséget szenvedett el a hét közben a Juventus ellen és ezzel ki is estek a Bajnokok Ligájából. A csapat játéka akkor messze nem volt tökéletes, így most különösen nehéz volt számukra felpörögni a Bilbao elleni küzdelemre. Mindezek mellé pedig még több sérülés is hátráltatta őket – akkora volt a védőhiány, hogy Saul Nigueznek kellett beállnia Godin mellé a szélre.

Az első félidőben ennek nem lett komolyabb következménye. Jó volt az iram és mind a két kapu előtt adódtak lehetőségek. Az már akkor is látszott, hogy hátul közel sem olyan magabiztosak, mint amilyenek szoktak lenni – igaz, ezt a baszkok akkor még nem tudták kihasználni. A második félidőben aztán nőni kezdett a bilbaói nyomás, Oblaknak egyre több védést kellett bemutatnia. A lényegre azonban a hajráig kellett várni, méghozzá Garitano cseréi hozták meg a döntő csapást.

Előbb Cordoba osztott ki egy gólpasszt 2 perccel a becserélése után Williamsnek, majd a 85. percben a bosnyák Kenan Kodro biztosította be a győzelmet – egy perce sem volt a pályán a gól pillanatában. Erre már nem volt válasza a madridi csapatnak, amely természetesen csalódást keltő eredményt produkált. Idei 4. vereségüket könyvelhették el, amivel megkapták a nyakukba a Realt is – már csak 2 pont a különbség a két csapat között. Az Athletic Bilbao pedig a 9. helyre jött fel, a hátrányuk pedig 3 pont az El-selejtezős helyen álló Sevilla mögött.

Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2-0 (0-0)
Helyszín: San Mames (Bilbao), Vezette: Jaime Latre
G.: Inaki Williams (73.), Kodro (85.)
Sárga lap: Raul Garcia, San Jose, ill. Rodri
Piros lap:

Athletic Bilbao: Herrerin – Yuri Berchiche, Unai Nunez, Yeray Alvarez, de Marcos – Dani Garcia, San Jose – Muniain (Cordoba), Raul Garcia (Kodro), Ibai Gomez – Inaki Williams. Edző: Garitano.

Atletico Madrid: Oblak – Saul Niguez, Godin, Gimenez, Juanfran (Angel Correa) – Thomas Partey, Rodri, Koke – Griezmann – Morata, Diego Costa. Edző: Simeone.