Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: Blaszczykowskiék nyerték a krakkói derbit – videó

Néhány héttel-hónappal ezelőtt még a megszűnés veszélye fenyegette a Wisla Kraków együttesét, amely most folyamatosan lépdel előre a táblázaton.

Ekstraklasa – 26. forduló
Igen nagyot változott a világ Krakkó szépséges városában. A szezon közben sajnos felmerült a lehetősége is annak, hogy a tizenháromszoros bajnok Wisla megy a süllyesztőbe. Azonban a lelkes és tehetős befektetőknek hála megmenekült a korábban a válogatott Guzmics Richárdot is foglalkoztató klub. Sőt, állítólag a 2011-es renoválás után újabb ráncfelvarráson fog átesni a klub stadionja, ami akár egy kis bővítést is jelenthet a 33 ezres befogadóképességéhez mérten.

A mai városi derbit a Cracovia ellen majdnem elbénázta a Wisla. Hiába vezettek a hazaiak 3-0-ra, a hajrára az ötszörös bajnok vendégek majdnem csodát tettek. Azonban „csak” két” gólt tudott lefaragni a Cracovia.

A Wisla legnagyobb nevei közül a veterán Marcin Wasilewski (angol bajnok a Leicesterrel, kétszeres belga bajnok az Anderlechttel, Juhász Roland párjakén) végig ott dirigált a védelem közepén, míg a korábbi Dortmund-sztár, Jakub Blaszczykowski egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

A három pont megszerzésével már nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz a Wisla, míg a Cracovia éppen a városi riválisára kezdhet tekintgetni, lefelé irányban a tabellán.

Wisla Kraków – Cracovia Kraków 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Drzazga (14. perc), Kolar (19.), Blaszczykowski (59.), ill. Airam (86.), Piszczek (90+4.)

A bajnokság állása:

A meccs összefoglalója: