Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Rooney mesterhármast szerzett, a DC United kiütéssel nyert! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulójának első játéknapja ismét igencsak sok gólt, izgalmas meccseket, és kiütéses sikereket is hozott! Stieber Zoltán csapata, a DC United Wayne Rooney mesterhármasának és gólpasszának is köszönhetően győzött öt góllal, míg Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire ezúttal sem tudott győzni, és hazai pályán kapott ki a hatgólos meccsen! Többek között a New York Red Bulls is pályán volt, amely hamar hátrányba került, és egy darabig nem is tudott betalálni, ám végül kiütéssel tudott győzni!

Rooney első mesterhármasát szerezte az MLS-ben, az angol támadónak köszönhetően pedig kiütéssel nyert a DC United! (forrás: espn.com)

A hétvégi forduló alkalmával az első magyar idő szerint ma hajnalban megrendezett MLS-találkozón Stieber Zoltán csapata, a DC United a Real Salt Lake csapatát látta vendégül. A hazaiak voltak a meccs esélyesei, a bajnokit pedig Stieber ugyan a kispadon kezdte, de a 79. percben pályára lépett!

A meccs első gólja a 34. percben született meg, amikor a hazaiak ásza, Wayne Rooney büntetőből szerzett előnyt a washingtoni klubnak (1-0)! A szünet előtti hajrában, a 41. percben pedig Rooney duplázni is tudott, kétgólos lett tehát a hazaiak előnye (2-0)! Az első félidő legvégén pedig még nehezebb helyzetbe került a vendég együttes, ugyanis a hosszabbítás harmadik percében Savarino piros lapot kapott! A szünet után immár emberelőnyben játszó DC United viszont Rooney remeklésének köszönhetően folytatta a gólgyártást, ugyanis az angol támadó a 65. percben ismét betalált, ezzel klasszikus mesterhármast szerezve (3-0)! Két perccel később ráadásul kettős emberhátrányba került Silva második sárga lapjának begyűjtése alkalmával a vendégcsapat! Rooney pedig a mesterhármasa után azonban még nem állt le, és ugyan újabb gólt már nem szerzett, de a 76. percben Rodriguez találata előtt ő adta a gólpasszt (4-0)! A 89. percben a húsz perccel korábban csereként pályára lépő Segura állította be a végeredményt, a DC United pedig kiütéssel nullázta le ellenfelét, és hozta a papírformát főként Rooney nagyszerű teljesítményének köszönhetően!

MLS, alapszakasz 🇺🇸🇨🇦
DC United – Real Salt Lake • 5-0 (2-0)
Helyszín: Audi Field, Washington – 17.190 néző
Gólszerzők: Rooney (34. – büntetőből, 41., 65.), Rodriguez (76.), Segura (89.), ill.
Kiállítás: – , ill. Savarino (45+3.), Silva (67.)


Tegnap este magyar idő szerint az MLS aktuális, hétvégi fordulójának nyitányán a Nikoliccsal a kezdőjében felálló Chicago Fire csapatának vendége a jóval esélyesebb Seattle Sounders volt. A hat gólt hozó találkozót a vendégek nyerték meg, ezzel együtt folytatta jó szereplését a Sounders, míg a Fire továbbra is nyeretlen három meccs után az új idényben. A Seattle már a 8. percben előnybe került Rodriguez révén, a 15. percben pedig már kétgólos volt a vendégek előnye Morris jóvoltából.  A fordulást követően kevéssel, Lodeiro is betalált, ki büntetőből szerezte meg csapata harmadik gólját, majd az 56. percben Edwards révén szépített a chicagói gárda. Nikolics a 71. percig volt a pályán, ekkor pedig a helyét Herbers vette át, aki a 84. percben egygólosra csökkentette a hazaiak előnyét! Ugyanakkor a 88. percben Ruidiaz bebiztosította a vendégek sikerét, akik 4-2-es diadalt arattak tehát a Chicago Fire otthonában!

Chicago Fire – Seattle Sounders • 2-4 (0-2)
Helyszín: SeatGeek Stadium, Bridgeview – 10.032 néző
Gólszerzők: Edwards (56.), Herbers (84.), ill. Rodriguez (8.), Morris (15.), Lodeiro (49. – büntetőből), Ruidiaz (88.)


A Columbus Crew csapata is folytatta jó szériáját, amely egy a szezont szintén jól kezdő, és magyar idő szerint az új idényben tegnap estig veretlen együttest, az FC Dallast látta vendégül. A hazaiak újból győzni tudtak, akik már a 10. percben megszerezték a vezetést Sauro révén, akinek gólja után újabb találat már nem is született a meccsen, így a hazaiak 1-0-ra nyertek!

Columbus Crew – FC Dallas • 1-0 (1-0)
MAPFRE Stadium, Columbus – 9.687 néző
Gólszerzők: Sauro (10.), ill.


A Houston Dynamo csapata a kanadai Vancouver Whitecaps vendéglátója volt szintén magyar idő szerint tegnap este. A fordulatos találkozó előtt a hazaiak voltak a meccs esélyei, akik végül meg is tudták nyerni az ötgólos bajnokit! A vendégek egyszer ugyan egyenlíteni tudtak, de a végén a hazaiak örülhettek, a mindent eldöntő gólt pedig Rodriguez szerezte a 73. percben, aki az első találatot is jegyezte a 15. percben, és a 3-2-es végeredményt kialakító gólnál is Ellis adta neki az asszisztot! A találkozón egyébiránt két büntetőből szerzett találatot is láthatott a publikum, mindkét csapat részéről egyet-egyet!

Houston Dynamo – Vancouver Whitecaps • 3-2 (2-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 13.549 néző
Gólszerzők: Rodriguez (15., 73.), Elis (42. – büntetőből), ill. Montero (35.), Lass (54.)


A New York Red Bulls is gólgazdag, szintén öt találatot hozó meccset játszott, és hiába vezetett már az 5. percben a vendég San José Earthquakes csapata Espinoza révén, és hiába tartott ki ez az előny a második félidő elejéig, a hazaiak fordítottak, és kiütéssel nyertek! Az első félidőben kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazai együttesnek, és Valot helyét az a Muyl vette át a 35. percben, aki remekelt a szünet után! Előbb az 51. percben volt eredményes Muyl, aki ezzel tehát egyenlített, majd húsz perccel később újból betalált, ekkor pedig már vezetést szerzett a New York-i alakulatnak! A hajrában Bradley Wright-Phillips is betalált, majd négy perccel később, a 89. percben Royer is, ezzel pedig kialakult a 4-1-es végeredmény! Hozta tehát a papírformát a New York Red Bulls, amely a hétközben a CONCACAF-Bajnokok Ligájából kiesett a mexikói Santos Laguna ellen, pedig az idegenbeli visszavágón 2-0-ra is vezetett, és akkor hosszabbításra állt a párharc, ám végül 4-2-re kikapott, amikor is a hazai csapat hasonló hajrát produkált, mint most Bradley Wright-Phillips és társai!

New York Red Bulls – San José Earthquakes • 4-1 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 15.621 néző
Gólszerzők: Muyl (51., 71.), Bradley Wright-Phillips (85.), Royer (89.), ill. Espinoza (5.)


Magyar idő szerint még szintén tegnap esti kezdéssel került sor az Orlando City – Montreal Impact mérkőzésre, melyet a vendégek simán tudtak megnyerni! A kanadai együttes már a 14. percben előnybe került a fiatal nigériai játékos, Okwonkwo góljával, majd rögtön az ezt követő percben Piatti révéen kettővel ment a Montreal! Piatti a hajrához érve, a 80. percben duplázni tudott, hazai részről pedig Dwyer szépített a ráadás első percében. A hosszabbítás hatodik percében a vendégek emberhátrányba kerültek, amikor Diallo kapott azonnali piros lapot, azonban ez a meccset már nem befolyásolta meghatározóan.

Orlando City – Montreal Impact • 1-3 (0-2)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 22.352 néző
Gólszerzők: Dwyer (90+1.), ill. Okwonkwo (14.), Piatti (15., 80.)
Kiállítás: – , ill. Diallo (90+6.)


A második, egyben utolsó magyar idő szerint ma hajnali meccsen Rooneyék sikerét követően a Los Angeles Galaxy továbbra is sérülés miatt hiányzó csapatkapitánya, Zlatan Ibrahimovic nélkül fogadta a szezont jól kezdő tavalyelőtti újonc Minnesota United csapatát. A találkozó öt gólt hozott, és az eredmény ugyan szoros lett, a hazaiak viszont úgy győztek 3-2-re, hogy 2-0-ra vezettek, és már az első félidőben sikerült összehozniuk ezt az eredményt. Ugyanakkor a Minnesota nagy hajrát produkálva egy gólra is zárkózott, és végül pedig kis híján pontot is szerzett a Galaxy otthonában, de ez ezúttal nem jött össze, így a szezonban először, két győzelem után vesztett az együttes, míg a Los Angeles-i gárda második sikerét aratta az idényben.

Los Angeles Galaxy – Minnesota United • 3-2 (2-0)
Helyszín: Dignity Health Sports Park, Carson – 21.177 néző
Gólszerzők: Jonathan dos Santos (36. – büntetőből), Pontius (41.), Lletget (81.), ill. Gregus (75.), Rodriguez (87.)


Magyar idő szerint ma este folytatódnak az MLS hétvégi fordulójának küzdelmei, köztük lejátssza 30 ezer néző előtt első hazai meccsét a ligában az újonc FC Cincinatti csapata, mi pedig ismét beszámolunk a hétvége további meccseiről is a ligából!