Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: gyilkos verseny a Premier League-be jutásért! – eredmények, tabella

Mint minden évben, idén is kíméletlen csata dúl az angol második vonalban azért a kiváltságért, hogy mely három klub jusson fel a Premier League-be. Most is vannak kiemelkedő csapatok, köztük nem egy szép múltra visszatekintő csapattal. Lássuk mi a helyzet a Championshipben!

A huszonnégy csapatos bajnokság 38. fordulóját rendezték a hétvégén. Igaz, több gárda is csak harminchat-harminchét lejátszott meccsel rendelkezik, köszönhetően olyan csapatok kuparemeklésének, mint a Swansea, vagy a Millwall. Igaz, mind a két gárda búcsúzott a hétvégén.

Ismert tény, hogy csak az első két helyezett jut fel automatikusan a Premier League-be, a 3-6. csapatok pedig egy Wembley-ben kicsúcsosodó rájátszásban döntik el a harmadik feljutó kilétét. A szezon nagy részében felfelé lógott ki az a Leeds, amelynél a megszállott Marcelo Bielsa a menedzser. Igaz, a 15 éve visszajutásra ácsingózó United jelenleg éppenséggel csak 3., de akár még bajnok is lehet. A tabellát a Norwich vezeti, az utóbbi egy-két évtizedben sokat liftező Sheffield United előtt. A PL-ből tavaly kizuhanók közül csak a West Brom tanyázik play off pozícióban. A Stoke és a Swansea stabil tagjai az alsóháznak.

A listavezető Norwich a leggólerősebb klub a Championshipben, amely tényhez jócskán hozzájárul a finn Teemu Pukki. A magyar válogatott ellen is bizonyító támadó 24 góljával vezeti a góllövőlistát. Érdekesség, hogy a City keretét nyolc német játékos erősíti, a szintén német edző, Daniel Farke irányítása mellett.

A kieső zónában csak vergődik a tökutolsó, és szinte biztosan búcsúzó Ipswich. A nagy reményekkel kezdő Bolton helyzete is elborzasztó. Pedig nem is volt olyan régen, amikor még stabil PL-tag volt a Wanderers, Sam Allerdyce regnálása idején. A harmadik kiesőjelölt Rotherham is papírforma pozíciót foglal el, de ők még megmenekülhetnek. Ugyan matematikai esélye még több, mint a mezőny felének van, de reálisan tekintve a QPR, a Wigan, a Millwall és a Reading izgulhat a kiesés miatt.

A szezon végéhez közeledve egyre többször számolunk majd be a Championship izgalmairól.

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: