Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: USA ikszelt, Mexikó simán győzött – videóval

A válogatott szünet végéhez érve lebonyolítottak magyar idő szerint ma hajnalban még pár felkészülési mérkőzést, amikor is pályán volt az Egyesült Államok válogatottja, valamint többek között Mexikó is!

Pulisic révén már a 4. percben előnybe került az Egyesült Államok válogatottja (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Az Egyesült Államok nemzeti csapata magyar idő szerint ma hajnalban Houstonban Chile válogatottját látta vendégül, és a felek igencsak hamar elkezdték a gólgyártást! A 4. percben már előnybe került USA Pulisic révén, aki Arias kapus fölött emelte a labdát a chilei kapuba (1-0)! A válaszra sem kellett sokat várni, ugyanis a 9. percben már egyenlítettek a dél-amerikaiak Opazo Lara révén, aki a kipattanót juttatta a magyar származású Ethan Horvath kapujába (1-1)! Azonban ezzel el is lőttek puskaporaikat a csapatok, ugyanis több gól már nem esett a meccsen, igazán sok kaput találó próbálkozás sem adódott. A vendégek viszont mezőnyben nagyon domináltak, a kaput pedig háromszor találták el, míg a hazai jenkik csupán egyszer, de így is ugyanannyi gólt szereztek, mint mai ellenfelük.

Felkészülési mérkőzés
USA – Chile • 1-1 (1-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 18.033 néző
Gólszerzők: Pulisic (4.), ill. Opazo Lara (9.)

https://youtu.be/ka_c4xNgr4U


Pályán volt USA nagy riválisa, a közép-amerikai Mexikó is, mely szintén dél-amerikai válogatottal mérkőzött meg, méghozzá Paraguay nemzeti csapatával. A mexikóiak voltak a meccs esélyesei, akik szintén igencsak korán megkezdték a gólgyártást, hiszen már a 6. percben előnybe kerültek Jonathan dos Santos révén (1-0), majd három perccel később Gomez öngólja révén kétgólos lett a mexikóiak előnye (2-0)! A semleges helyszínen lejátszott meccs harmadik gólját is a mexikóiak szerezték, a West Ham United játékosa, Chicharito révén a 24. percben, akinek a gólpasszt az első találata szerzője, Jonathan dos Santos adta (3-0)! Az első félidőben több gól már nem esett, a második félidőben pedig, az 56. percben Paraguay válogatottjában pályára lépett Miguel Almirón is, ám nem sokkal később, a 63. percben azonnali piros lapot kapott! Pedig becserélése és kiállítása között szépített a paraguayi válogatott, amikor is Perez az 59. percben eredményes volt (3-1)! A már emberhátrányban játszó paraguayi válogatott azonban így is betalált még a hajrában, hiszen a 84. percben Gonzalez csökkentette egygólosra a dél-amerikaiak hátrányát (3-2)! Végezetül jött még egy mexikói gól is, a a hosszabbítás első percében Montes állította be a végeredményt, Mexikó tehát hatgólos meccsen hozta a papírformát (4-2)!

Mexikó – Paraguay • 4-2 (3-0)
Helyszín: Levi’s Stadium, Santa Clara – 50.317 néző
Gólszerzők: Jonathan dos Santos (6.), Gomez (9. – öngól), Chicharito (24.), Montes (90+1.), ill. Perez (59.), Gonzalez (84.)
Kiállítás: – , ill. Almirón (63.)

https://youtu.be/k6w0tHsT1MI


Pályán volt Peru is, amely esélyesként lépett pályára Salvador USA-ban. A találkozón egészen a 61. percig nem született gól, akkor viszont Salvador került előnybe Trauco öngólja révén (0-1)! A hajrában meglepetésre a második gólját is megszerezte a salvadori válogatott, amely Ceren 91. percben szerzett találatával állította be a végeredményt (0-2)! Ugyanakkor Salvador csak egyszer találta el a perui kaput, és több próbálkozása, még kaput elkerülő sem volt a mérkőzésen, míg Peru nagy mezőnyfölényben játszott, és 20 próbálkozásából 7 is kapura ment, ám gólt nem tudtak szerezni!

Peru – Salvador • 0-2 (0-0)
Helyszín: Robert F. Kennedy Memorial Stadium, Washington D.C.
Gólszerzők: – , ill. Trauco (61. – öngól), Ceren (90+1.)


Costa Rica válogatottja Jamaika ellen lépett pályára, hazai környezetben esélyesként. A meccsen csak egy gól született ugyan, viszont a hazaiak hozták a papírformát, és Fuller 28. percben szerzett találatával ki is alakították a végeredményt (1-0)! Jamaika csak mezőnyben volt kicsivel jobb, a hazaiak viszont kapura is veszélyesebbek voltak, 9 próbálkozásukból 4 ment kapura, míg a vendégek 2-szer próbálkoztak, de egyszer sem találták el Navas kapuját.

Costa Rica – Jamaika • 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Nacional de Costa Rica, San José de Costa Rica – 10.000 néző
Gólszerzők: Fuller (28.), ill.


A Honduras – Ecuador találkozón inkább az ecuadoriak mellett szólt a papírforma, ám végül döntetlennel zárult a mérkőzés, méghozzá gól nélkül! Mindkét válogatott próbálkozott bőven, hiszen Honduras 9, Ecuador 8 lövésig jutott, ám ezek közül a kaput találó próbálkozások aránya csupán 2-1 volt a hondurasiak javára, de találat tehát nem született egyik részről sem.

Honduras – Ecuador • 0-0
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison