Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: “Solskjaer szinte ugyan olyan, mint Mourinho!”

A Manchester Unitednél a menedzseri székben a végelegesítésre váró Ole Gunnar Solskjaer munkássága azért nem mindenkit nyűgözött le. Sőt, van aki szerint a norvég stílusa nem sokban tér el José Mourinhóétól.

(Kép: as.com)

Az illető nem más, mint a Manchesterben korábban szintén dogozó, idő előtt menesztett Louis van Gaal. A nemrég visszavonuló holland edző-legenda a következőket nyilatkozta a BBC Sportnak.

“Mourinho utánam teljesen megváltoztatta a csapat taktikáját. Leparkolta a buszt, és a kontrákra játszott.” – Kezdte LVG.

“Nem látok nagy különbséget a mostani edzőnél sem. Ugyan úgy ott parkol la busz, és a kontrákra játszik a csapat. Hogy mégis mi változott? Az, hogy Solskjaer Mourinhóval ellentétben meccseket nyer.” – Folytatta a 67 esztendős szakember, aki azért csak részletezte a különbséget a norvég és a portugál menedzser munkásságát tekintve.

“Nem vagyok ott, pontosan nem látok bele a mindennapokba, de egyértelmű, hogy megváltozott a hangulat. Az is igaz, hogy Solskjaer Paul Pogbát egy igazán fontos játékossá tette, megváltoztatva a pozícióját. Most viszont két meccset is elveszítettek egymás után. Solskjaernak kezelnie kell ezt az új helyzetet, és bejutnia a csapattal a Bajnokok Ligájába. Amikor én ott voltam, akkor is ez volt a legfontosabb célkitűzés.”

Louis van Gaal, aki az igazi csattanót a végére hagyta:

“A Manchester United akár meg is nyerheti a Bajnokok Ligáját. Védekező focit játszanak, olyan rendszerben, amely ellen nem könnyű futballozni. Tetszik vagy sem, véleményem szerint ez még Mourinho hagyatéka!” – kezdte LVG. “Amikor én ott voltam, megadtam az esélyt a fiataloknak. Mourinho utánam adott 5 percet, Solskjaer talán ad 10-et… Ez a filozófia távol áll tőlem, hiszen hogyan szerezhetnének tapasztalatokat a fiatal játékosok, ha nem játszanak tétmérkőzéseken a felnőtt csapatban?! Ha nem adod meg a bizalmat a fiataloknak, nem vagy oda való egy olyan klubhoz, amely az utánpótlására is építene!” – Zárta kritikusan mondandóját LVG.