Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt a vége! Befejezi az ausztrálok legendája!

A decemberben 40. életévét töltő Tim Cahill elmondta, hogy hosszú és szép karrierje utolsó állomása az indiai Jamshedpur FC volt.

Cahill szerződése március 31-ével lejár Indiában, és ahogyan az Optus Sportnak adott nyilatkozatában mondta, nem lesz már újabb profi kontraktusa.

“Úgy hiszem, a futballban már öreg embernek számítok. Szerettem volna még játszani, erre 39 évesen kiváló lehetőség volt, hogy Indiába szerződtem. Nagyszerű pályafutás van mögöttem, négy kontinensen is futballozhattam, felejthetetlen emlékeket szerezve. Igazán hálás vagyok a sorsnak mindezért! Most egy kicsit szeretnék pihenni, és minőségi időt tölteni a családommal.” – Így Cahill, aki utalt arra is, hogy mihez kezd majd a közeljövőben.

“Nem tagadom, érdekel a televízió is, ugyanakkor a futball az életem. Szeretnék tanulni. Elkezdem az A-licences edzői tanfolyamot. Az edzősködés egy nagyon is reális lehetőségnek tűnik.” – Tette még hozzá az utánozhatatlan fejjátékáról is ismert 39 esztendős kiválóság.

Tim Cahill névjegyét Angliában tette le, előbb a Milwallnál, majd az Evertonnál.  A Sydney FC-nél nevelkedő csatár csupa-szív támadó 2012-es angliai távozása után futballozott még Kínában, az USA-ban, Ausztráliában, egy rövidebb időszak erejéig a Milwallnál, majd Indiába vezetett az útja.

Cahill az ausztrál válogatott legjobb góllövőjeként vonul vissza (108 meccs/ 50 gól). Ő az első ausztrál játékos, aki négy világbajnokságon is pályára lépett.