Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szokatlan módon, gálázva nyert az Atletico Madrid – videóval!

A La Liga 29. fordulójában idegenben vívott rangadót az Atletico Madrid, amely az utóbbi hetekben nem mutatott túl jó formát.

Kép: AS.com

A BL-kiesést követően a legutóbbi bajnoki fordulóban az Athletic Bilbaótól is kikapott az Atleti, ezzel pedig veszélybe került a második helyük is Zidane Real Madridjával szemben. A Barcelona előnye szinte már behozhatatlannak mondható, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy Simeone legénysége mennyire veszi még komolyan az idei pontvadászatot. Efelől az Alaves elleni rangadón győződhettünk meg – a baszk együttes az idei szezon egyik legpozitívabb meglepetése, az 5. helyről várhatták ezt a találkozót.

Nos, az hamar kiderült, hogy az Atletico játékosait érdekelte ez a meccs. Már a legelső percektől koncentráltak és éhesek voltak, a forró hangulat pedig leginkább a hazai játékosokat zavarta meg. Az Alaves futballistái nem tudtak mit kezdeni a nyomással, hibák tömkelegét mutatták be már a mérkőzés legelején. Az 5. percben pont egy ilyet használt ki a vendég csapat, amikor Saul Niguez került tiszta lövőhelyzetbe és küldte a labdát Pacheco lábai között a kapuba. Ezek után 6 perccel Diego Costa villant meg: a spanyol válogatott támadó zseniális lövéssel vétette észre magát, a kapus mozdulni sem tudott. A klasszis teljesítmény így pedig máris két gólos előnyt jelentett.

A madridiak innentől nyeregben voltak, és habár az Alavesnek akadt pár lehetősége, gyakorlatilag le volt már futva a dolog. Sőt, a második félidő közepén még egy harmadik gólra is futotta az erejükből. Gyanús volt, hogy Morata lesről kapta-e a kiugratást – ezt végül a videóbíró a felvételek alapján nem tudta megállapítani -, de végül megadták a gólt. A hab a tortán pedig Thomas találata volt a 84. percben, amivel kialakult a 4-0-ás végeredmény. Az Atletico így a forduló után biztosan megőrzi pozícióját a Barca mögött, panaszra pedig még az Alavesnek sincs oka, még a kiadós vereség ellenére sem.

https://www.youtube.com/watch?v=WKS_Abr6emg

Alaves – Atletico Madrid 0-4 (0-2)
Helyszín: Mendizorrotza Stadion (Vitoria-Gasteiz), Vezette: Lopez
G.: Saul Niguez (5.), Diego Costa (11.), Morata (59.), Thomas Partey (84.)
Sárga lap: Pina, Manu Garcia, ill. Lemar, Juanfran
Piros lap: –

Alaves: Pacheco – Duarte, Ely, Laguardia, Ximo Navarro – Jony, Pina (Wakaso), Manu Garcia, Brasanac (Brasanac) – Calleri (Twumasi), Guidetti. Edző: Abelardo.

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godin, Gimenez, Juanfran – Saul Niguez, Thomas Partey, Koke – Griezmann (Angel Correa) – Diego Costa (Lemar), Morata (Kalinic). Edző: Simeone.

A forduló korábbi eredményei:

Girona – Athletic Bilbao 1-2
Getafe – Leganes 0-2
Barcelona – Espanyol 2-0
Celta Vigo – Villarreal 3-2