Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai nélkül vágott négyet a Hoffenheim

A Hoffenheim győzelmével folytatódott a válogatott szünet után a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga). A 27. forduló péntek esti nyitómeccsén a Leverkusen volt az a csapat, melynek nem jutott pont.

Hiába irányította a mérkőzést, és kísérletezett többször a vendég Leverkusen, a Szalai Ádámot fertőzéses gyomorbántalmak miatt nélkülöző Hoffenheim volt az a csapat, melynek szinte minden összejött. Egy gyors vezető találat Belfodil révén, amire még Volland válaszolt, aztán a fordulás után egy öngól, mely újra vezetéshez juttatta a hazaiakat. A folytatásban Belfodil duplázott, és Kramaric is feliratkozott a gólszerzők közé, aki 14 találattal versenyben van a gólkirályi címért.

Hoffenheim – Leverkusen 4:1 (1:1)
G: Belfodil (10., 61.), Bender (51. – öngól), Kramaric (79.), ill. Volland (17.)

A vereség által nagyon úgy fest, hogy a Leverkusen a jó tavaszi rajt ellenére le kell mondjon a BL-indulást illető álmairól, avagy a mostani, és a válogatott szünet előtt a Werder Bremen ellen elszenvedett vereség nem fog beleférni. A riválisok a hétvégén megléphetnek, ám az Európa-liga indulást érő helyekért egyaránt nagy a harc, így izgalmas és végig kiélezett végjátékra van kilátás.

Íme a hétvége további programja

Szombat
15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg (Tv: Sport2)
15:30 Werder Bremen – Mainz
15:30 Freiburg – Bayern München
15:30 Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach
15:30 Nürnberg – Augsburg
18:30 RB Leipzig – Hertha BSC (Tv: Sport2)

Vasárnap
15:30 Hannover – Schalke (Tv: Sport2)
18:00 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart (Tv: Sport2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye