Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi újabb zseniális rekordja – infografika

Az FC Barcelona szombaton Lionel Messi duplájával aratott győzelmet a katalán derbin. Az Espanyol ellen lőtt első találat volt az argentin klasszis szezonbéli negyvenedik találata, amivel egy évtized munkáját koronázta meg egy nem mindennapi rekord tükrében. 

A sorozat a 2009/10-es idényben indult, amikor is Messi pályafutása során először ért 40 gól fölé az FC Barcelona színeiben azt követően, hogy egy évvel korábban “csak” 38 találatot jegyzett. Az azóta eltelt szezonok során mindig rúgott legalább 40 gólt, ami egyedülálló rekordnak számít. Háromszor volt ötven felett, egyszer pedig a hatvanat is elérte, és ki ne emlékezne a 2011/12-es szezonra, amikor is 73 góllal zárt szinte minden létező rekordot megdöntve. Ezen számításba csakis a klubfutballban jegyzett találatok számítanak bele, a bajnokság, a Bajnokok Ligája, a honi kupaküzdelmek, valamint a különféle szuperkupa összecsapások.

Egy évtizede legalább negyven gól, avagy Messi az Espanyol ellen idén is átlépte a 40 gólos határvonalat, melyből 31 a bajnokságban, 8 a BL-ben és 2  Király-kupában született. Az idényből pedig még megannyi mérkőzés vissza van, pontosabban 12 tétmeccs biztosan, de a BL-ben való továbbjutás esetén ez a szám még 14 vagy 15 is lehet.