Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Vége a felelőtlen Diego Costa szezonjának?

A legújabb hírek szerint nem kizárt, hogy a játékvezetőt a Barca elleni derbin verbálisan inzultáló Diego Costa súlyos eltiltást kap.

(Kép: as.com)

Spanyolországi beszámolók szerint Diego Costa a lehető legsúlyosabb eltiltást is kaphatja hétvégi balhéja miatt. A madridi As című sportnapilap szerint mindez azt jelentené, hogy Costát 12 meccsre is eltiltják.

A La Liga szabályzatának 94-es számú cikkelye ugyanis kimondja, hogy a játékvezetőt vagy segítőit nyíltan támadó játékos cselekedete nagyon komoly büntetést von maga után.

Az As szerint azért jóval valószínűbb, hogy 4-12 meccs közötti eltiltást kap a 30 esztendős csatár, akivel kapcsolatban kiszivárgott a játékvezető, Jesús Gil Manzano jelentése is.

“A 28. percben, a 19-es számú Atlético-játékos, Diego Costa a kiállítás sorsára jutott a következők miatt: Odarohant hozzám, azt üvöltve, hogy me cago en tu puta madre! me cago en tu puta madre (spanyolul ez egy elég komoly káromkodás valakinek az édesanyját minősítve – a szerk.) ” – Írta beszámolójában a játékvezető, hozzátéve azt is, hogy Costa többször is megragadta a karját.

Persze kérdés, hogy a szövetség miképpen akarja értelmezni Costa megnyilvánulásait, hiszen a 117. cikkely értelmében csupán 2 vagy 3 mérkőzésről tilthatják el az t a futballistát, aki megvető megjegyzéseket tesz a a játékvezetőre…

Vajon mi történt volna, ha Gerard Piqué nem siet lenyugtatni az öntörvényű csatárt?!