Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokavatás Svájcban!

A hétvégén nem csak a szlovák, hanem a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Swiss Super League) is bajnokot avattak. A címvédő Young Boys utcahosszal nyerte meg a 2018/19-es szezont, ezzel megszerezve története tizenharmadik bajnoki címét.

Noha még hét forduló vissza van a svájci bajnokságból, a címvédő Young Boys már most behozhatatlan előnyre tett szert. Mire vasárnap pályára léptek a Zürich ellen, már bajnokok voltak, ugyanis a tabellán második Basel csak döntetlent játszott a Grashoppers ellen. A bajnoki cím mellett jó eséllyel a gólkirályi cím is a Young Boys zsebében landol, ugyanis a 35 esztendős francia csatár Guillaume Hoarau 18 találattal vezeti a góllövőlistát jelenleg.

A Young Boys tavaly törtre meg a Basel nyolc éven át tartó egyeduralmát, az idei szezont is figyelembe véve pedig kijelenthetjük, hogy új fejezet kezdődött a svájci futball történetében. Összességében ez volt a tizenharmadik bajnoki címe a fővárosi csapatnak, mellyel megelőzték az örökrangsorban az FC Zürich csapatát, és feljöttek a negyedik helyre.Előttük foglal helyet a Servette, mely az ezredforduló óta nem állt a dobogó legtetején, valamint a Basel és a rekordbajnok Grasshoppers, mely nagyon úgy fest, hogy idén búcsúzik a svájci élvonaltól.