Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Mourinho újra naggyá tehetné a Bayern Münchent”

Az európai klubfutball legfelsőbb kategóriája jócskán túlnőtte azt a Bayern Münchent, amely 2013-ban még Bajnokok Ligáját nyert. A bajor klub kerete azóta jócskán megöregedett, és Pep Guardiolával is csak hazai terepen sikerült trónon maradni.

A Bayern Münchent azóta vezette Carlo Ancelotti, és Jupp Heynckess is, míg most Niko Kovac vezetőedző ül a padon. Úgy fest, hogy a Bayern újfent bajnok lesz a nehézkes idénykezdés ellenére is, hiába tűnt korábban befutónak a Borussia Dortmund.

Az egyértelműen látszik, hogy müncheni kirakatcsapatnál jelentős fiatalításra van szükség, lévén évek óta értékelhetetlen teljesítményt nyújt a csapat nemzetközi szinten. A szurkolók elégedetlensége után egyelőre Mats Hummels visszakerült a kezdőbe, viszont Jerome Boateng továbbra is a kispadot koptatja Kovac-ék mellett.

A klub egykori játékosa, Michael Ballack szerint nem rossz edző Niko Kovac sem, azonban a legfelsőbb szinthez sztárjátékosok kellenek, akik csak akkor jönnek, ha sztártréner irányíthatja őket:

„Most Niko Kovac a vezetőedző, ezt tiszteletben kell tartani. Jó munkát végez, de egy Mourinho komoly csillogást hozna a klubnak és a Bundesligának. A Mourinhohoz hasonló edzőkkel valószínűleg könnyebb a klubnak. Jelenleg ugyanis nem elég a világszínvonalú játékosoknak, mint például a Premier League.”

– ecsetelte Mourinho megszerzésének fontosságát, a Bayern München számára.

Michael Ballack és José Mourinho bő egy éven együtt dolgozott a Chelsea-nél, még 2006 és 2007 között.