Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: teljes fordulót halasztanak az Ajax kedvéért

Az Ajax Amszterdam BL-elődöntős érdekeltsége miatt a holland labdarúgó-szövetség (KNVB) a klubokkal egyetértve, elhalasztotta a jövő hétvégére kiírt teljes bajnoki fordulót…

A szövetség korábban azt szerette volna, hogy az utolsó két forduló mérkőzései egy időben legyenek, ebbe viszont belezavart az a szabályozás, hogy egy klub 48 órán belül nem játszhat két tétmeccset, márpedig az Ajax Amszterdam április 28-án a De Graafschap, 30-án pedig a Tottenham ellen lépett volna pályára idegenben.

A jövő hétvégére tervezett kört így először jövő vasárnapról péntekre szerették volna előre hozni, ám április 27-e nemzeti ünnep Hollandiában (a Király Napja), így ezt az ötletet elvetették, és végül a klubok engedélye által az ominózus fordulót május 15-re napolták el.

A holland bajnokság (Eredivisie) hajrájában jelenleg az első két helyen az Ajax és a PSV azonos pontszámmal áll, így rendkívül fontos lehet minden pihenéssel töltött nap a nemzetközi porondon is rég nem látott magasságokban szárnyaló amszterdami gárda számára.

Az Ajax a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben április 30-án, kedden idegenben, nyolc nappal később pedig hazai környezetben léphet pályára.