Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: Sir Alex Ferguson még ma is sokakat motivál a pályakezdésre!

Önmagában a fenti címben semmi meglepő nincs. Abban már inkább, hogy a jugoszláv válogatott korábbi kiválósága, Savo Milosevic saját elmondása szerint a legendás skót menedzsernek köszönheti első vezetőedzői állását.

(Kép: as.com)

A 2000-es Európa-bajnokság gólkirálya (5 góllal, Jugoszlávia színeiben – a szerk.) nevelőegyesületénél, a Partizan Beogradnál kapta meg első edzői állását. Mindezt úgy, hogy előtte csupán Branko Brnovic mellett a montenegrói válogatottnál dolgozott segédedzőként 2011 és 2012 között.

Milosevic szerint ha nincs Sir Alex Ferguson, talán bele sem kezdett volna az edzői pályába.

“2016-ban az Európa-bajnokság alatt az UEFA megfigyelői testületében dolgoztam, amelyet Ferguson vezetett. Ott győzött meg arról, hogy el kellene kezdenem edzősködni. Emlékszem, 12 meccset is kielemeztem a torna során. Egyre jobban ment, és a motivációm is megjött.” – Így a 45 esztendős szakember.

“Ferguson szavai adták meg a szükséges lökést. Két éve el is kezdtem a Pro Licence-s tanfolyamot. Ez egy nagyon fontos végzettség, ugyanakkor sokat kell még tanulnom, de úgy érzem abszolút nyitott vagyok a befogadásra. Fontos lépésnek tartom, hogy kezdésként egyből egy olyan nagy klubnál vagyok, mint a Partizan. Kezdhettem volna Júniusban, de fontosnak éreztem, hogy máris belevágjak a munkába. A Partizan az egyik, ha nem a legnagyobb klub Szerbiában, ugyanakkor nincs éppen a legjobb helyzetben. A játékosok, a szurkolók és a klub háromszöge nem éppen a legideálisabb. Ezen sürgősen változtatnunk kell, hogy az új idényre felkészültek legyünk. (A Partizan 2008 és 2013 között zsinórban nyerte a bajnokságokat, azóta viszont a Crvena Zvezda árnyékában él, most éppen 15 pont a hátránya a bajnokság véghajrájában – a szerk.) “