Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Allegri bizarr kijelentése!

A Juventus élén zsinórban ötödik olasz bajnoki címét begyűjtő Massimiliano Allegri az olasz Rai népszerű ‘Che Tempo Che Fa’ című műsorában nyilatkozott a futballról, a taktikáról, saját jövőjéről.

(Kép: as.com)

“Nem igazán szeretem a taktikai rendszerek kifejezést. 3-5-2, 4-3-3 és társaik. Azt gondolom, hogy a futball egy roppant hülye sport, különösen az intelligens embernek, hiszen a legegyszerűbb dolgok a legnehezebbek. Hogy mire gondolok? Például kérheted a játékosodtól, hogy csináljon egy egyszerű passzt oldalirányba, de ez mégsem olyan egyszerű, hiszen ez a futball!” – Kezdte elmélkedését Allegri a taktika és filozófia témaköreit illetően.

“Ha körülnézünk az alacsonyabb szinteken, akkor láthatjuk, hogy ott a játékosok jóval több időt töltenek a labdával, csak azért, hogy bebizonyítsák tehetségüket. Az viszont már nem futball!” – Folytatta a Juve trénere, aki kihangsúlyozta az interjú során, hogy maradni fog a “zebráknál”.

“A Juventusnál tervezem a folytatást, még akkor is, ha Olaszországban különösen igaz, hogy mindenki azt gondolja, hogy ért a futballhoz. Elfogadom a kritikákat, viszont amikor harmadjára, vagy negyedjére is ugyan azt hallgatja az ember, az nem feltétlen kellemes. Emberek vagyunk, hibázunk. Én is hibáztam, nem kellett volna így reagálnom. Viszont én nem megyek el senkihez sem csak azért, hogy elmondjam neki, hogy miképpen is kellene végeznie a munkáját. Részben azért sem, mert nem biztos, hogy helytálló amit mondanék. Mindenki elmondhatja a véleményét, de figyelni kellene arra, hogy a másik nem biztos, hogy egyet ért vele. De ettől még legyen meg a saját elképzelésünk!” – Így Allegri, akinek szavai annak tükrében kell értelmezni, hogy a szezon során az olasz sajtó számos alkalommal kritizálta a Juve taktikáját.

Legutóbb szombat este, az Inter elleni 1:1-es döntetlent követően találta meg Allegrit a korábbi milánói hátvéd, Daniele Adani a Sky Sport Italia kamerái előtt. Az olasz szakember igen keményen reagált a kritikára: “Fogd be a pofád, semmit nem tudsz a futballról!” – Ezért kért hát elnézést Allegri.