Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nagy harc folyik még az angol gólkirályi címért

Már csak két forduló van hátra a Premier League 2018/19-es idényéből, azonban még korántsem dőlt el, hogy ki lesz a szezon gólkirálya.

Forrás: Twitter

Nem sokkal a vége előtt még mindig több játékos esélyes a 2018/19-es szezon gólkirályi címére. A hétvége után a liverpooliak nagyon feljöttek, mert Szalah és Mané is duplázott a Huddersfield ellen, de Sergio Agüero is gólt lőtt a Burnley ellen.

A jelenlegi listavezető Mohamed Szalah 21 góllal. Az egyiptomi támadónak nagyon nehezen indult a szezon, de a végére belejött, és most már ontja a gólokat. Sergio Agüero csak egy találattal van lemaradva, ahogy Sadio Mane is, így hármuk között lehet még nagy csata a gólkirályi címért. Ebbe azonban még beleszólhat Aubameyang is, aki 19 találatnál tart, de ott lehet még a végső csatában Jaime Vardy is, aki remek formában futballozik az idény második felében. Harry Kane sincs sokkal lemaradva, de sérülése miatt neki már esélye sincs a cím elnyerésére. Sterling és Hazard már egy kisebb távolságból figyeli az élmezőnyt, azonban két jó meccs, és akár ők is ünnepelhetnek a szezon végén.

A Premier League góllövőlistájának élmezőnye két fordulóval a vége előtt:

Mohamed Szalah (Liverpool): 21 gól
Sergio Agüero (Manchester City): 20 gól
Sadio Mane (Liverpool): 20 gól
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal): 19 gól
Jaime Vardy (Leicester): 18 gól
Raheem Sterling (Manchester City): 17 gól
Harry Kane (Tottenham): 17 gól
Eden Hazard (Chelsea): 16 gól