Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland Kupa: kiütéses Ajax-siker a fináléban – videóval

A Holland Kupa idei fináléját a papírformának megfelelően az Ajax nyerte meg. Az amszterdamiak kiütéssel diadalmaskodtak és közel 10 év után szerezték meg a trófeát. 

Huntelaar duplázott, az Ajax nagyon simán nyerte meg a kupát(twitter.com/AFCAjax) 

A Holland Kupa 101. döntőjében ma Rotterdamban a Willem II és az Ajax feszültek egymásnak. Az amszterdamiak hétközben a BL elődöntőjének odavágóján 1-0-ra verték a Tottenhamet idegenben, a hazai kupasorozatot pedig 9 év után nyerték volna meg újra. Ezzel szemben a tilburgi klub még régebben, több évtizeddel ezelőtt, 1963-ban hódította el a trófeát, akkor már másodszorra. Kupagyőzelmek terén Hollandiában az Ajax számít rekordernek, amely a mai döntőig már 18-szor diadalmaskodott.

A döntő első nagy helyzetére a 10. perben került sor, amikor a fővárosi együttes részéről Huntelaar épphogy a kapufa mellé lőtte a labdát. A Willem II is próbált helyzeteket és gyors támodásokat indítani, ezeknek következtében sikerült is veszélyeztetniük. Ráadásul a 16. minutumban a tilburgi együttes majdnem előnybe is került, de Isac lövését blokkolni tudták. A szünet előtti hajrához közeledve született meg a finálé első találata, melynek az Ajax játékosai örülhettek. A 38. percben ugyanis Tadic beadását követően Blind fejjel volt eredményes (0-1). Csupán egy percet kellett várni, hogy kétgólos előnyre tegyen szert a fővárosi gárda. Az Ajax vezetését megduplázó gólt Ziyech passzát követően a hollandok veterán klasszisa, Huntelaar szerezte (0-2). Így a pihenőhöz érve a BL elődöntős várhatta megnyugtató előnyből a folytatás.

A szünet után az első komolyabb lehetőségből gól is született, amikor a 67. percben Huntelaar talált ismét a kapuba. A támadó második gólját két percel később adták meg videóbírózást követően (0-3). Nem sokkal később, a 76. minutumban tovább nőtt az előny Kristensen révén, így bombagólja lényegében végleg eldöntötte az összecsapást (0-4). A 90. percben Blind az Ajax ötödik gólját is megszerzehette volna, de neki nem jött össze a duplázás, miután lövése fölé szállt. A lefújásig már nem változott az eredmény, az Ajax pedig kiütéses, 4-0-es sikert aratva érvényesítette a papírformát, melynek köszönhetően 2010 óta először nyerte meg a kupát.

Holland Kupa, döntő
Willem II – Ajax • 0-4  (0-2)
Gólszerzők: -, ill., Blind (38.), Huntelaar (39., 67.), Kristensen (76.)

VIDEÓ HAMAROSAN!