Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két új díjat adnak át az idei FIFA gálán!

Idén a csodaszép Milánóban kerül sor a FIFA Best Award gálára, amelyen a világ legjobbjait díjazza a nemzetközi szövetség. A legfrissebb híradás szerint két új elsimerést is átadnak majd az eseményen, ezt a tényt a szervezet főtitkár-helyettese, Zvonimir Boban erősítette meg.

Az idei évet a FIFA a női labdarúgás nagy felzáróztató időszakának szánja. Miközben a felnőtt Világbajnokságnak egy mindeneddiginél színvonalasabbnak ígérkező mezőny részvételével Franciaország ad otthont, addig az (egyéni) elismerések mennyiségét is próbálják a férfiak szintjére hozni.

Szeptember 23-án először vesz át díjat az év legjobb női kapusa, illetve az esztendő legjobb csapata (amely gárda lehet klub, vagy nemzeti válogatott is). Ezzel a két “trófeával” immár tizenegyre emelkedik a díjazottak száma. Minderről a már fentebb emlegetett egykori AC Milan sztár, Zvonimir Boban a FIFA hivatalos honlapján számolt be:

“A FIFA biztos abban, hogy Franciaország igazán innovatív házigazdája lesz az idei női Világbajnokságnak. Nem hinném, hogy lehetne jobb időpontja a mostaninál, az új díjaknak. Ez egy újabb lépés a helyes irányba, a női labdarúgás profiljának növelése érdekében.”.

A szóban forgó franciaországi tornát június 7. és július 7. között rendezik.