Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aláírta élete első profi szerződését a legendás holland fia!

Aláírta élete első profi szerződését a legendás holland labdarúgó, Ruud Gullit fia. Az ifjú Maxim jelenleg az AZ Alkmaar kötelékébe tartozik…

A 17 esztendős Maxim Gullit 2022-ig szóló profi kontraktust írt alá az AZ Alkmaar csapatával – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. Az ifjú hátvéd nemrégiben mutatkozott be az AZ U21-es gárdájában, elsődlegesen pedig az együttes U19-es alakulatában szerepel. Maxim egyébként 2017 nyara óta tartozik az Alkmaar kötelékébe, előtte az Ajax utánpótlásában pallérozódott. 

Ami édesapja karrierjét illeti, nos minden bizonnyal nem igazán kell részletesebben megemlíteni. Ruud Gullit megjárta pályafutása során a Feyenoordot, a PSV-t, az AC Milant, a Sampdoriát és a Chelsea-t is. Rengeteg sikerben volt része klubszinten, válogatottként pedig Európa-bajnoknak vallhatja magát. Később edzőként is kipróbálta magát. Gullit irányíthatta játékos-menedzserként a Chelseat, majd később leülhetett a Newcastle, a Feyenoord, az LA Galaxy és Terek Grozny kispadjára is. Legutóbb a holland nemzeti csapatnál dolgozott segítőként a legendás aranylabda-győztes holland.