Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Inter visszavette a harmadik helyet – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 36. fordulójából két mérkőzés maradt hétfő estére, kötelezőnek tűnő hazai összecsapás várt például az Inter csapatára…

A harmadik helyért folyó versenyfutásban érdekelt Inter csapata a hétfő esti órákban a már biztosan kiesett sereghajtó, Chievo gárdáját látta vendégül a San Siróban.  A fekete-kékek mezőnyfölénye az első félidő hajrájában érett góllá, amikor egy lecsorgó labdát Matteo Politano a kapufa segítségével juttatott a hálóba a tizenhatos vonaláról. A második játékrészben a házigazda ugyancsak a hajrában tudott eredményes lenni, a 86. percben Ivan Perisic egy kipattanót értékesített a büntetőpont magasságából, így a milánóiak magabiztos sikerükkel visszaszerezték az Atalantától a harmadik helyet.

Inter – Chievo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Politano (39.), Perisic (86.) ill.
Kiállítva:ill. Rigoni (76.)

 

A nap másik mérkőzésén a Bologna egy ötgólos második félidőt hozó összecsapáson múlta felül a regionális rivális Parma együttesét, mellyel a két csapat helyet cserélt egymással a középmezőnyben, és a vesztes félnek akár még kiesési gondjai is lehetnek a hátralévő két fordulóban.

Bologna – Parma 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Orsolini (52.), Sepe (59. – öngól), Lyanco (72.), Sierralta (84. – öngól) ill. Inglese (81.)
Kiállítva:ill. Bruno Alves (62.)

 

A 36. forduló korábbi eredményei

Atalanta – Genoa 2-1
Cagliari – Lazio 1-2
Fiorentina – AC Milan 0-1
Torino – Sassuolo 3-2
Sampdoria – Empoli 1-2
Frosinone – Udinese 1-3
SPAL – Napoli 1-2
AS Roma – Juventus 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye