Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: megvan a döntő párosítása!

A 2019-es írországi U17-es Európa-bajnokság az elődöntőihez érkezett, ahol már tényleg csak a krém maradt.

Kép: UEFA

A magyarokat a negyeddöntőben búcsúztató Spanyolország Hollandiával csapott össze csütörtök délután. Az összecsapás szorosan alakult: nem nagyon bírtak egymással a felek, de a hollandok valamivel veszélyesebbnek tűntek. Többet próbálkoztak kapuralövésekkel, ám a gól sokáig váratott magára. A mérkőzés hajrájában azonban megérkezett a mindent eldöntő találat, így nem került sor büntetőkre. A 89. percben Taabouni továbblőtte Hollandiát, akik így ők vártak a másik találkozó győztesére.

A másik volt az erősebb párosítás. A francia-olasz meccs igazi sláger-párharc volt ezen a tornán, az első félidő pedig többnyire a magas színvonalról és az egyre erősödő francia fölényről szólt. A sötét mezesek irányítottak, akadtak helyzeteik, sőt a 41. percben Millot góljával már az előny is megvolt számukra. Az olaszok meglehetősen konzervatívak voltak, nem vállaltak kockázatot – lényegében maguknak köszönhették, hogy vesztésre álltak. A félidő végi ráadásban azonban váratlanul visszajöttek a meccsbe: Esposito egészen parádés szabadrúgásgóllal jelentkezett, így 1-1-el mehettek szünetre a csapatok. A folytatás is hasonlóan nézett ki, ám a végkifejlet itt most máshogy alakult. A franciák nem tudtak érvényesülni a kapu előtt, az olaszok viszont kíméletlen helyzetkihasználónak bizonyultak: Udogie a semmiből talált be a 81. percben, így pedig fordítani tudott Olaszország. A fehér mezesek taktikusak voltak, szervezettek, türelmesek és roppant hatékonyak – ezért is jutottak tovább. A franciák a képességek terén jobbak voltak, jobban is játszottak, de ez most kevés volt. Olaszország és Hollandia csap majd össze az U17-es Eb-döntőben.

Az elődöntők eredményei:
Franciaország – Olaszország 1-2
G.: Millot (41.), Esposito (45+1.), Udogie (81.)

Hollandia – Spanyolország 1-0
G.: Taabouni (89.)

Az ötödik helyért Belgium és Magyarország csapott össze és szerencsére mi jöttünk ki győztesen az ütközetből: büntetőkkel jutottunk ki a világbajnokságra.