Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: győzött, és bajnok lett a Galatasaray – videóval

A bajnoki címért ment a harca a Galatasaray és a Basaksehir között a török bajnokság utolsó előtti, 33. fordulójában. A vendégek az első félidőben vezettek is, de a Galatasaray megfordította a második játékrészre, ezzel pedig elhódították a bajnoki címet is. Törökországban, ha a csapatok a szezon végén azonos pontszámmal végeznek, a sorrendről az egymás elleni meccsek eredménye dönt. Mivel az első mérkőzésük döntetlenre végződött, így már az utolsó előtti fordulóban eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Forrás: francefootball.fr

Az első félidőben a Basaksehir játszott jobban, bár a Galatasaraynak is meg voltak a helyzeteik, igaz, mindegyik próbálkozásuk elkerülte a kaput. A 19. percben azonban a Basaksehir jól használta ki a lehetőségét, mert megszerezte a vezetést, amikor Elia beívelése beadása után Riad Bajic fejelt a kapu bal oldalába. A 40. percben még volt egy nagy helyzete a hazaiaknak, de Marcao fejesét bravúrral védte a kapus.

A második félidőben már szerencsésebb volt a Galata, mivel a 47. percben kiegyenlítettek egy fantasztikus góllal, amikor Feghouli  ért oda a kipattanóra és hatalmas gólt ollózott. Ezt követően nagyon belelendültek a hazaiak, és az 57. percben Onyekuru révén be is találtak, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot les miatt. A 64. percben azonban már nem tudták tőle elvenni a gólt, így a Galatasaray megszerezte a vezetést, miután egy szabadrúgás után Onyekuru fejelt a hálóba. A 75. percben akár növelhették is volna az előnyüket, de Selcuk Inan szabadrúgása csak a bal kapufát találta el. Azonban ez a két gól is elég volt ahhoz, hogy a Galata ezzel megnyerje a bajnokságot a Basaksehir előtt.

Galatasaray – Basaksehir: 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Faghouli (47.), Onyekuru (64.) ill. Bajic (19.)

https://www.youtube.com/watch?v=tQsX2Xes3g8

A török bajnokság állása az utolsó forduló előtt: