Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: vereséggel zárták Mbappéék a szezont – VIDEÓVAL

Tegnap este lezárult a francia bajnokság 2018-19-es idénye is. A már korábban bajnoki címét bebiztosító Paris Saint-Germain az utolsó fordulókra teljesen leengedett, bár a formahanyatlásnak köze van a korai Bajnokok Ligája búcsúhoz is. Jöjjenek az utolsó forduló eredményei.

38. forduló
Reims – Paris Saint-Germain 3:1
Rennes – Lille OSC 3:1
Nimes – Olympique Lyon 2:3
Angers – St. Étienne 1:1
Olympique Marseille – Montpellier 1:0
Amiens – Guingamp 2:1
Caen – Bordeaux 2:1
Dijon – Toulouse 2:1
Nantes – Strabourg 0:1
Nice – AS Monaco 2:0

A PSG már beharangozott vereségéhez hasonlatosan az ezüstérmes Lille is vereséggel búcsúztatta a mostani idényt. Az egész évben a kiesés ellen hadakozó Monaco nagy szerencsével is ugyan, de megúszta a kiesést. Nagyon bízunk benne, hogy Jardim mester jövőre össze tudja kapni a csapatát, már ha egyáltalán lehetőséget kap rá. A Ligue 1 armadik BL-kvótáját (selejtező) a Lyon csípte el, amely az utóbbi időben egyre inkább kezd visszaszokni az európai elit ligába. A zöldmezes St. Étienne igazi sötét ó lehet az EL következő kiírásában. A három kieső kiléte egyébként teljesen jogos, és igazolt, helyükre a Metz és a Brest már biztos érkezik. A 18. helyezett Dijon osztályozót játszik a Ligue 2 rájátszást megnyerő Lens-szal.

A bajnokság gólkirálya vitathatatlan magabiztossággal Kylian Mbappé lett. A világbajnok francia támadó egyértelműen posztja legjobbjai közé került, ám fejlődése még messze nem állt meg. A januárban repülőszerencsétlenséget szenvedett Emiliano Sala (Nantes) tizenkét találatával a lista 12. helyén végzett. Isten nyugosztalja!

Íme, a PSG utolsó körös szénné égése:

https://www.youtube.com/watch?v=7QOC8DCq7_w