Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a góllövőlista végeredménye – LISTA

Vasárnap véget ért a Serie A aktuális idénye, a bajnoki cím sorsa már régen eldőlt, a rekordbajnok Juventus sorozatbeli nyolcadik elsőségét gyűjtötte be Olaszországba, a kiadó BL-, és az El-helyek mellett pedig a zárófordulóban a gólkirályi cím sora is eldőlt…

Megőrizte vezető pozícióját a Serie A góllövőlistájának élén az olasz foci aktuális nagy öregje, a 36. életévében járó Fabio Quagliarella, aki élete szezonját futotta a középmezőnyben végző Sampdoria színeiben, és 26 találattal lett a legeredményesebb labdarúgó az olasz élvonalban.

Nála idősebb gólkirály utoljára a 2014-2015-ös idényben diadalmaskodó Luca Toni volt, a világbajnok támadó az említett idényben 38 éves korában, a Hellas Verona játékosaként 22 találattal végzett az élen Mauro Icardival holtversenyben.

Az idén olasz válogatottba is reaktivált Quagliarella mögött a második helyen a története során először a Bajnokok Ligája jutó Atalanta kolumbiai gólzsákja, Duvan Zapata végzett 23 góllal, míg a harmadik helyen a Genoa és az AC Milan színeiben együttesen 22 találatig jutó Krzysztof Piatek végzett.

Ugyan az évad első felében sokáig vezetett, a Serie A múlt nyári sztárigazolása, Cristiano Ronaldo 22 góljával még csak a dobogóra sem férkőzött oda, így az egykori négyszeres európai Aranycipős első olaszországi szezonja egyénileg semmiképpen sem sikerült kimagaslóra.

A tavalyi szezonban 29-29 góllal fej-fej mellett diadalmaskodó Ciro Immobile és Mauro Icardi egyaránt jócskán elmaradt a tavalyi terméstől, pontos helyezésük a lenti listán megtekinthető, de sokat elmond kettejük szezonjáról, hogy együttesen sem tudtak annyi gólt szerezni, mint egy esztendővel korábban külön-külön.

A Serie A 2018-2019-es góllövőlistájának élcsoportja