Legendák Viadala

U21-es Eb: egy döntetlen is elég volt Németországnak a továbbjutáshoz – videóval

Sz. Andrea
Sz. Andrea
újságíró, 2019 június 24. 07:00

Az U21-es Európa-bajnokság csoportköre lassan a végéhez közeledik, és kezd kialakulni a továbbjutók mezőnye is. Vasárnap este a torna B-csoportjában Ausztria Németország ellen játszott, és bár csak egy döntetlen született, a németek ott lehetnek a következő körben. Dánia legyőzte a csoportutolsóként végzett Szerbiát, de ez nem volt már elég nekik a továbbjutáshoz. 

Forrás: bleacherreport.com

Ausztria U21 – Németország U21: 1–1 (1-1)
Gólszerzők: Danso (24. – büntetőből) ill. Waldschmidt (14.)

Utolsó meccsét sem tudta megnyerni Ausztria, de legalább egy pontot szerzett a németek ellen, akiknek ez is elég volt a továbbjutáshoz. A 14. percben  Gian-Luca Waldschmidt lőtte ki a jobb felső sarkot, amire a 24. percben egy büntetőből tudott válaszolni Kevin Danso. Jól játszott Ausztria, a 46. percben a kapufát is eltalálták már, de nem tudtak már gólt szerezni, és ezzel ki is estek a tornáról.

Dánia U21 –Szerbia U21: 2–0 (2-2)
Gólszerzők: Brunn Larsen (21.), Rasmussen (51.) ill. –

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással Dánia és Szerbia, a gólokat azonban a dánok lőtték. A vezetést a 21. percben szerezték meg Jacob Bruun Larsen révén, amit a második félidőben, az 51. percben kétgólossá növelték, Jacob Rasmussen szöglet utáni találatával. Az 58. percben harmadszor is betaláltak, de ezt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A 86. percben Szerbia szépíthetett volna, de Luka Adzic lövése a felső lécről pattant vissza. Dánia ezzel a második lett a csoportban, amivel akár tovább is juthatna, de az olaszoknak jobb gólkülönbsége van, és még a franciák is megelőzhetik őket a legjobb másodikok tabelláján.

A B-csoport végeredménye: