Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajánlatokkal bombázzák az U21-es Eb-döntő hősét

Spanyolország meggyőző játékkal, a döntőben a németeket legyőzve nyerte meg az U21-es Európa-bajnokságot, a kulcsemberek közül néhányaknak pedig új szerződést érhet ez a siker. Ilyen lehet Dani Olmo is.

Kép: Flipboard

Egyedülálló pályafutása van Dani Olmónak. A spanyol támadó a Barcelona akadémiáján, a La Masián nevelkedett, majd 2014-ben váltott: Horvátországba szerződött és a Dinamo Zagreb játékosa lett. Ma már meghatározó tagja a Dinamónak, végigjárta az utánpótlás válogatottakat, most pedig 21 évesen újabb nagy lépés várhat rá a karrierjében.

Nem felejtették el őt Spanyolországban, habár nem volt szem előtt. Mégis kellett ez a torna – és az ott bemutatott parádés játék – ahhoz, hogy igazán felkapott név legyen ezen a nyáron. A döntőben ráadásul kimagasló teljesítményt nyújtott, gólt szerzett és sokak szerint a mezőny legjobbja volt. Nem is csoda, hogy több klub is érdeklődik iránta.

Azt lehetett tudni, hogy előző klubja, a Barcelona elgondolkodott a visszaszerzésén. Nem tudni, mennyit adnának érte (a Transfermarkt 15 millió euróra becsüli az értékét, de az U21-es Eb óta ez valószínűleg emelkedett), de több más csapat is szívesen látná a támadót. A horvát Sportske Novosti információi szerint Olmónak Németországból, Olaszországból is vannak ajánlatai, valamint a lap külön emlegeti a Manchester Unitedet, amely szintén bejelentkezett. Utóbbit tartják a legkomolyabb érdeklődőnek, sajtóhírek szerint 40 millió eurót is hajlandóak lennének áldozni érte.

A sorban álló klubok névsora egyébként elég hosszú. A teljesség igénye nélkül figyeli Olmót a Chelsea, a Liverpool, az Arsenal, A bayern München, a Dortmund, a Leverkusen, az Inter, az AC Milan és a PSG is. A horvát lap ugyanakkor arról is írt, hogy Olmo várhatóan előnyben részesíti majd az Angliából és Németországból érkező ajánlatokat. Kíváncsian várjuk miként alakul majd a sorsa a következő hetekben.