Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: az edzőt kirúgták, az elnök lemondott

Hatalmas meglepetésre a szombati nyolcaddöntőben a rendező Egyiptom idő előtt búcsúzott az idei Afrikai Nemzetek Kupjától, melyet követően a “Fáraók” teljes vezetősége példaértékűen vállalta a kudarc súlyát…

A Dél-Afrika elleni váratlan búcsút követően Javier Aguirre szövetségi kapitány azonnal a menesztés sorsára került, nem sokkal később pedig az egyiptomi labdarúgó-szövetség elnöke, Hany Abou-Rida is bejelentette saját maga és teljes stábja lemondását.

“Én vagyok a felelős a kiesésért, én hoztam meg a döntéseket, ugyanakkor továbbra is büszke vagyok a játékosaimra.”

– ismerte be a szövetségi kapitány.

Egyiptom válogatottja 2004 óta először nem jutott be a nyolc közé a kontinenstornán, hazai környezetben pedig 1986 óta először kapott ki ANK-mérkőzésen 12 veretlen találkozót követően. További érdekesség, hogy Marokkóhoz és Kamerunhoz hasonlóan, Egyiptom úgy búcsúzott a tornától, hogy a csoportkörben még csak gólt sem kapott.

A legjobb nyolc között Benin, Szenegál, Nigéria és Dél-Afrika várja a többieket, a meglepetésekkel teli Afrikai Nemzetek Kupája a vasárnapi napon a Madagaszkár-Kongói DK és az Algéria-Guinea nyolcaddöntőkkel folytatódik.