Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vajon sikerül Madridba költöztetni Fabian Ruizt?

Az U21-es Eb sztárja az elmúlt szezonban megsokszorozta az értékét, nagy üzletet csinált vele a Napoli – kérdés, hogy meddig boldogítja még a kékek szurkolóit.

Kép: Fox Sports

Fabian Ruiz védekező középpályásként már a Betisben is felkeltette sokak érdeklődését, de tavaly nyáron anagyok lecsúsztak róla: a Napoli volt a leggyorsabb és lecsapott a fiatal játékosra. Nápolyban jó szezont zárt, Ancelotti irányítása alatt sokat fejlődött, az U21-es spanyol válogatottban pedig egyenesen mesteri volt az Európa-bajnokságon. Nem is csoda, hogy most ő az egyik legforróbb név a piacon.

A Real Madrid érdeklődéséről már napokkal ezelőtt is lehetett hallani vele kapcsolatban, egészen friss hír viszont, hogy már az Atletico is a kérői között van. Simeone szeretné megszerezni őt, de ez nem lesz egy könnyű menet. Ruizt 2023-ig köti ugyanis szerződés az olasz csapathoz, a klubelnök De Laurentis pedig semmiképp sem válna meg tőle egy év után. Állítólag az Atletico felvette a kapcsolatot Ancelottival, aki közölte: Fabian Ruiz egyszerűen nem átigazolható. Mindezek tetejébe pedig anyagilag sem lenne ez egy kis befektetés: tavaly a Napoli még 30 millió euróért vitte el, idén már majdnem a duplájába kerülne.

Az Atleticóhoz köthető pletyka még, hogy Diego Costa jövője még nincs biztosítva – és ha esetleg eladnák, Mauro Icardi érkezhetne a helyére. Ez a vonal még annyira sem erős, mint a Ruiz-féle ügylet, de jegyezzük fel: Simeone és stábja figyeli Icardit és adott esetben akár mozdulhat is érte.