Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligából igazolt középpályást az Everton! – hivatalos

Az angol élvonalban (Premier League) szereplő Everton hivatalos közleményében tudatta, hogy leigazolta a Mainz elefántcsontparti válogatott középpályását, Jean-Philippe Gbamint…

A korábbi híreknek megfelelően az Everton bejelentette Jean-Philippe Gbamin érkezését. A fiatal elefántcsontparti középpályás ötéves szerződést írt alá új csapatával. A liverpooli klub 25 millió euró ellenében igazolta le a Mainztól. Gbamin a Paris Saint-Germainhez távozó Idrissa Gueye utódjaként érkezett. 

Jean-Philippe Gbamin ugyan Elefántcsontparton született, de már fiatalon Franciaországba került. Csupán 12 éves volt, amikor a Lens leigazolta. A szebb napokat is megélt együttesben egészen 2016-ig futballozott. Természetesen pályára lépett a legjobbak között is, a Lens már akkor is inkább a másodosztályban volt érdekelt. Franciaországban eltöltött évei miatt végigjárta a francia utánpótlás válogatottakat. Felnőtt szinten viszont már Elefántcsontpartra esett a választás. Hazája nemzeti csapatában 2017 júniusában debütálhatott. A Mainz együtteséhez 2016 nyarán igazolt át. Első évében jó párszor kiállították, az utána következő két szezonjában viszont már nem akadtak ilyen gondok. A Bundesligában összesen 86 találkozón lépett pályára a Mainz színeiben.