Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Szuperkupa: folytatódott a manchesteri trófeahalmozás! – VIDEÓ

Mivel mind az FA-kupát, mind a bajnokságot a Manchester City nyerte meg, így a Community Shieldért a szabályok értelmében a Premier League ezüstérmesével, vagyis a Liverpoollal kellett megküzdenie.

A City tavaszi duplázása ellenére is egyértelműen kijelenthető, hogy a két legerősebb angol klub csapott össze a 2019-20-as idény első trófeájáért a Wembleyben. A meccs maga egyébként színvonalasabbra sikerült, mint volt például a FA-kupa, vagy a Bajnokok Ligája fináléja alig két hónappal ezelőtt.

Az első félidőben a City dominanciája érvényesült, ennek is köszönhetően a jubileumi mezben pályára lépő gárda szerezte meg a vezetést. Raheem Sterling jelenthette volna korábbi klubja végzetét. Azonban a második félidőre magukra találó „Vörösök” egyenlíteni tudtak, a csereként beálló Joel Matip révén.

A rendes játékidő után következett azonnal a tizenegyes-párbaj, amelyet az döntött el, hogy a liverpooli Georginio Wijnaldum nem tudta értékesíteni a saját lövését. A meccs hőse mellesleg a manchesteri kapus, a várhatóan majd továbbra is másodhegedűs szerepre
pályázó Claudio Bravo volt. A chilei portás többször is bravúrral mentette meg csapatát.

Liverpool – Manchester City 1:1 (0:1); büntetőkkel nyert a City: 4:5

A meccs összefoglalója: