Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Hazard villant Szoboszlaiék ellen

Ezúttal Zinedine Zidane Real Madridja ellen mutathatta meg képességeit Szoboszlai Dominik, aki kezdőként egy félidőt kapott és nem is vallott szégyent – ahogy csapata a Salzburg sem, bár végül nem tudták kiharcolni a döntetlent.

Kép: AS.com

Újabb felkészülési mérkőzés várt a Real Madridra, ezúttal a Red Bull Salzburg otthonában. Zidane együttese eddig finoman szólva sem nyújtott meggyőző teljesítményt az előszezonban, de nem is feltétlenül kellett csúcsformában lenniük: a bajnoki szezon csak augusztus 17-én, a Celta Vigo ellen kezdődik majd számukra, addigra kell magukra találniuk. Minden esetre aki szemkápráztató játékot és spanyol gálaelőadást várt, annak csalódnia kellett.

Az első percekben a Real Madrid ugyan sokat birtokolta a labdát és lényegében irányította a játékot, ám összességében az első félidőben nem sokkal tudtak jobbak lenni, mint az osztrák bajnokságban (és hamarosan a BL csoportkörében) vitézkedő ellenfelük. Voltak azonban biztató jelek, ilyen volt Eden Hazard játéka is. A belga klasszis ugyan továbbra is fényévekre a csúcsformájától, ám a korábbi madridi meccseivel ellentétben ezúttal egész jól funkcionált az összjátékokban és megszerezte a vezetést is csapatának. A 19. percben egy ellentámadást fejezett be a tőle megszokott módon – a szélről indulva befelé cselezett és távolról lőtte ki a sarkot. Ezt leszámítva pedig csapata és az egész mezőny egyik legjobbja volt.

Ezt leszámítva azonban nem sok említésre méltó dolog maradt. Zidane kísérletezett a három belsővédős felállással, amiről nem derült ki, hogy mennyire is működik valójában. Ahogy az sem, mennyire lesz majd használható Militao, de a brazil összességében pozitív benyomást tett. Ami a másik oldalt illeti, Szoboszlai kezdő volt – csak úgy mint a Chelsea ellen nem rég -, és nagyon összeszedettnek tűntek. Bizonyos periódusokban abszolút főlé tudtak kerekedni ellenfelüknek, Minamino révén pedig akár ki is egyenlíthettek volna, ám a támadó ordító ziccerben nem talált kaput. Érdemes lesz idén is odafigyelni a Salzburgra, mert komoly meglepetéseket okozhatnak majd akár  BL-ben is.

Ami a második félidőt illeti, a játék irama és színvonala egy cseppet sem javult, sőt… Abszolút leült a játék, a sok csere miatt pedig kevésbé is lehetett következtetéseket levonni, mint az első játékrészben. Az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak, akadt is egy-két szép támadásépítés, de a kapusoknak már nem kellett bravúrokat bemutatniuk és gól sem született már a folytatásban. A kiemelkedő egyéni teljesítmények is elmaradtak – mondhatni az utolsó 45 perc nem lopta be magát a futballrajongók szívébe.

Összefoglaló

Red Bull Salzburg – Real Madrid 0-1
G.: Hazard (19.)

Red Bull Salzburg: Stankovic (Carlos) – Ulmer (Okugawa), Onguene (Mensah), Ramalho (Vallci (van der Welff)), Kristensen (Farkas) – Szoboszlai (Diarra (Camara)), Semassekou (Ashimeru), Bernede (Junuzovic) – Minamino (Mwepu) – Haland (Daka), Koita (Hwang Hee-Chan). Edző: Marsch.

Real Madrid: Courtois – Marcelo, Militao (Nacho), Sergio Ramos, Varane, Carvajal (Odriozola) – Kroos, Casemiro (Fede Valverde) – Hazard (Jovic), Isco (Vinicius) – Benzema (Lucas Vazquez). Edző: Zidane.