Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rakitic lőtte a Barcelona győztes gólját! – videóval

Lionel Messi sérülés miatt hiányzott, az FC Barcelona azonban így is legyőzte a Napolit a két csapat tengerentúli párharcának első felvonásában.

A találkozó egy távoli Napoli kísérlettel indult, majd Suarez és Griezmann veszélyeztetett egy akción belül. A francia aztán távoltól is próbálkozott, de lapos lövése Meret kezében kötött ki. A mérkőzés első igazán nagy ziccerét katalán részről Neto fogta, akinek a félidő közepén többször is dolga akadt. Rakitic fejese és Mertens rontott centerezése után végül Busquets törte meg a gólcsendet a 38. percben  egy a tizenhatoson kívülről elengedett szép belsős lövéssel. A félidő előtt aztán egyenlített a Napoli, Umtiti ért bele szerencsétlenül a labdába, ezzel öngólt vétve.

A fordulás után szép fokozatosan jöttek a cserék, kis híján Ruiz szerzett újra vezetést a katalánoknak, ám ziccere kimaradt. A túloldalon aztán Milik állt közel a gólszerzéshez, de lövése elment a kapu előtt keresztbe. Rakitic átlövésből és szabadrúgásból is próbálkozott, végül a kísérletező kedve meg is hozta az eredményt. A horvát egy lecsorgó labdát talált el nagyon szépen, a játékszert zsinóron húzták a jobb alsóba. Mint később kiderült ez győzelmet ért.

Napoli – Barcelona 1:2 (1:1)
G: Umtiti (42.), ill. Busquets (38.), Rakitic (79.)

Az FC Barcelona két nap múlva európai idő szerint szombaton 23:00-kor újra megmérkőzik a Napolival, ami után augusztus 16-án már a spanyol bajnoki rajt jön az Athletic Bilbao otthonában.