Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Agüero duplájával biztosította be győzelmét a City – videóval

Az angol bajnokság harmadik fordulójában a Bournemouth otthonába látogatott a regnáló bajnok Manchester City. Egy-két villanáson túl nem tudott ellenfél lenni a dél-angliai csapat Guardiola gárdájának, így könnyedén vitték haza a három pontot. 

Forrás: premierleague.com

Jól kezdett a City, és a 8. percben David Silva elől mentett az egyik védő ki az utolsó pillanatban. A 15. percben azonban már nem tudták megmenteni csapatukat a góltól, és a City megszerezte a vezetést Sergio Agüero találatával. A 40. percben a hazai csapat is megmutatta magát egy nagyobb helyzettel, amikor Otamendi tette le az éppen előtte álltó Adam Smith elé a labdát, ám az angol védő közvetlen közelről a kapu felé lőtt. A 43. percben azonban a City szerezte meg a második gólját Raheem Sterling látványos góljával. Az első játékrész azonban tartogatott még meglepetéseket, hiszen a 48. percben szépíteni tudott a Bournemouth. Nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a hazai csapat, a labdát pedig Harry Wilson lőtte tökéletesen a jobb felső sarokba.

A második félidőben is maradt a City fölénye. Az 51. percben David Silva került helyzetbe, miután hatalmas lövéssel próbálkozhatott, de Aaron Ramsdale hárítani tudott. Egy perccel később Sterling nem tudott gólra váltani egy kipattanót, az 53. percben pedig Kevin De Bruyne érkezett egy belőtt labdára, de a lövése pontatlanra sikerült, és elkerülte a kapu jobb oldalát. A 61. percben hosszas videóbírózás után a játékvezető úgy döntött, hogy nem ad tizenegyest a vendégeknek, de a 64. percben büntető nélkül is megszerezte a harmadik gólját a City. Sergio Agüero csapott le Bernardo Silva labdájára, amit végül a kapu bal alsó sarkába lőtt. A mérkőzés vége már eseménytelenebbül zajlott. A Bournemouth nem tudott még egy gólt lőni, ahogy a City sem tudta már növelni az előnyét, így a lefújásra sem változott az eredmény.

Bournemouth – Manchester City: 1-3 (1-2)
Helyszín: Vitality Stadium (Bournemouth) Vezette: Andre Marriner
Gólszerzők: Wilson (45+3) ill. Agüero (15. 64.), Sterling (43.)
Sárga lap: Lerma (58 .) ill. Walker (10.), Ederson (13.), Otamendi (90.)
Kiállítás: – ill. –

Bournemouth: Ramsdale, Daniels, Ake, Cook, Mepham, Smith, Fraser, Billing, Lerma, King, Wilson. Vezetőedző: Eddie Howe

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko, De Bruyne, Gündogan, David Silva, Bernardo Silva, Sterling, Agüero. Vezetőedző: Pep Guardiola

https://www.youtube.com/watch?v=hdSNZ_MitF0

 

A hétvége további eredményei is programja:

Péntek
Aston Villa 2–0 Everton

Szombat
Norwich 2–3 Chelsea
Brighton 0–2 Southampton
Manchester United 1–2 Crystal Palace
Sheffield United 1–2 Leicester
Watford 1–3 West Ham

Vasárnap
15:00 Bournemouth 1–3 Manchester City
17:30 Tottenham – Newcastle (Spíler 1)
17:30 Wolvers – Burnley

A bajnokság jelenlegi állása: